La un bărbat totul trebuie să fie frumos. Mai ales femeia

Sunt bărbați care se plâng pe femeia de alături, că e prea cicălitoare, că nu-i pasă, nu e bună în pat și se plictisește repede. Unii mai iau și de soție așa femei. Trăiesc alături de ele, se simt neîmpliniți o viață, tot ei până la urmă înșală și găsesc firește pretext.

Dar dacă un bărbat nu se simte bine alături de o femeie, care este sensul să meargă mai departe? Firește, la început caută vinovatul. Poate că e chiar el, că nu a avut grijă, nu a făcut-o pe femeie să se simtă fericită și cel mai important nu i-a dat motive să îl facă fericită pe el. Iar femeia nu se îndrăgostește din senin de un bărbat iar și mai mult nu rămâne alături de el așa, pur și simplu. Motive trebuie.

Apoi, poate că pur și simplu nu sunt unul pentru celălalt. El e prea trist, ea e prea veselă. Ea e prea rece, el e prea amabil. În dragoste să ghicești dacă îți va fi bine sau nu îți va fi bine cu cineva e de prisos. Să anticipezi unele lucruri tot e de prisos. Trăiești frumos și ai alături un om pe măsură. Dacă meriți.

La un bărbat totul trebuie să fie frumos. Femeia în primul rând. Ea însă va fi frumoasă pentru că el o iubește. Pentru că se simte comod într-o lume împărțită la doi și care înseamnă mai mult decât restul lumii. Pentru că vrea și poate să iubească. El nu o sufocă cu gelozie și felul lui de a fi, el e grijuliu mereu, el îi oferă flori și alte gesturi face, el e bărbat.

De aici și femeia va fi frumoasă. Pentru că frumos nu înseamnă doar cu ce a înzestrat-o natura pe o femeie. Frumos înseamnă felul în care se simte o femeie alături de el, bărbatul. Frumos înseamnă atenție. Frumos înseamnă gesturi. Nu scumpe, dar din suflet. Frumos înseamnă atittudine corectă. O femeie alături de un bărbat deștept nu va căuta în fiecare zi motive să rămână.

Ea îl va aprecia așa cum este și îi vor fi dragi toate momentele alături de el, și bune și rele. Pentru că femeia se va simți bine oricum, fie ea goală sau îmbrăcată elegant. La un bărbat corect femeia va fi frumoasă nu doar la suflet. Pentru că așa bărbat nu va căuta o femeie pentru o noapte, ci una pentru toată viața.

Cei care în cel mai direct mod se forțează să rămână unul lângă celălalt, tot încearcă în fiecare zi să lege disperat micile motive de a fi împreună, nu-i înțeleg. Dacă ați încercat, ați luptat, ați făcut efort și nu merge, înseamnă că nu ați știut cum să păstrați iubirea. Înseamnă că până aici. Mai departe el să caute ce merită și ea la fel.

Nu poți fi o femeie de bani gata și să vrei un bărbat cel puțin înțelept. El te va lăsa dacă nu peste o lună, atunci peste un an la sigur. Și nu poți fi bărbat fără principii și să vrei alături o femeie corectă și frumoasă. Să lăsăm bărbații buni femeilor deștepte și bărbații nepricepuți femeilor fără pic de feminitate la ele.

Când își vor învăța lecția, să spere la ceva mai bun, mai frumos. La un bărbat totul este așezat bine. Și viața personală și regulile de viață și lumea interioară și fizicul, tot. Restul doar mimează o bărbăție sub masca unui gigolo de doi bani sau a unui portofel mai plin. Și la o femeie la fel, totul e așezat bine.

Ea își are trecutul ei, dar și lumea ei. Ea știe cum să fie singură și cum să fie alături de un bărbat. Știe că pentru a avea ceva trebuie să faci ceva, corect. Și tot ea știe că mai presus de orice e femeie. Restul doar se joacă de-a dulcegăriile și erotismul. Un bărbat știe ce vrea și asta și are. O femeie știe ce poate și asta și obţine.

La un bărbat totul trebuie să fie frumos. Mai ales femeia.