La naiba cu dragostea! Dezvăluirile unui psihiatru despre așteptări și realitate în relații

Michael Bennett este un cunoscut psihiatru american. Teoriile acestuia despre relații și viață au trezit interes enorm în toată lumea. Specialistul propune tuturor celor implicați într-o relație să uite de toate stereoripurile legate de dragoste și să înceapă să-și caute partenerul folosind alte mijloace.

Oamenii cred că dragostea este antipodul urii și cea mai bună decizie împotriva tuturor problemelor. De aia mulți o idealizează și transformă căutarea ei în sensul vieții lor. Dragostea învinge orice și atunci e obligată să fie singurul lucru de care avem nevoie.

În realitate dragostea și ura nu sunt atât de diferite: ambele trezesc simțurile omului, ambele creează probleme și nu le rezolvă. Fără îndoială, dragostea îl poate face pe om fericit, atunci când sentimentele sunt reciproce. Totuși, dragostea aduce tristețe, dor și ură chiar, dacă în calea ei apar piedici.

Dragostea ne forțează să facem gesturi prostești, ne transformă în neputincioși. Ea ne face să uităm de propriile valori și să închidem ochii la caracterul prost al celui de alături. Deseori iubim pe cineva care nu ne iubește. Insuccesul în dragoste influențează viața. Atunci când un om bun nu-și poate găsi un partener, el caută răspunsuri, întrebându-se: unde am greșit?

Totuși insuficiența iubirii aproape niciodată nu e legată de greșelile și gesturile noastre. Poți să rămâi singură toată viața, dacă selectezi prea mult și delicat partenerul. Dragostea este ceva complicat și niciodată nu trebuie să-ți fie rușine de rănile pe care le-ai primit iubind. Într-o zi experiența îți va aduce omul potrivit.

Ține minte: adversarul iubirii nu este ura, dar compătimirea. Dacă cauți un om care îți trebuieși  nu omul pentru care simți ceva, atunci sigur o vei găsi. Prea mult ținem cont de acea sclipire de la început și așa stricăm totul.

Cuplurile care simt o atracție mare nu țin cont de faptul că relația lor nu are alte aspecte importante. Atracția ajută nu doar la crearea unor aventuri frumoase, dar și la multe divorțuri. Dacă cauți un partener, ține cont nu doar de aspectul exterior. Gândește-te ce tip de caracter vrei să aibă omul de lângă tine, ce fel de om trebuie să fie ca personalitate. Dacă omul ales nu are aceste calități, nu începe nimic. La rândul tău, trebuie să fii gata pentru a începe o relație. Iată ce trebuie să ai:

– Un corp de invidiat;
– Încredere;
– Capacitatea de a flirta fără rușine;
– Capacitatea de a face cunoștință cu cineva;
– Să găsești pe Unicul și nu pe Posibilul.

Probabil ați citit că primul pas în căutarea partenerului e să schimbi ceva la tine. Dacă te vei concentra pe acest aspect, vei uita ce este mai important: să evidențiezi părțile tale bune, adică calitățile pe care nu trebuie să le schimbi.

Dacă te concentrezi pe ceea ce vrei și nu pe dorința să fii dorit, vei avea muuuult mai multe șanse să găsești omul potrivit, omul care corespunde cerințelor tale. Dacă după ce ai făcut cunoștință începi să te întâlnești, dar nu simți nimic, atunci te întâlnești cu o legumă, nu cu un om.

Descrie omul pe care îl cauți. Atunci vei ști exact ce vrei, atunci vei găsi pe cine vrei.

Sursa :