fb

La ce vârstă este cel mai bine să te căsătorești pentru a evita despărțirea

Nu știi când este momentul potrivit pentru a o cere în căsătorie sau pentru a-i spune un „DA” ferm? Ești îngrijorat dacă alegerea este una corectă și dacă a venit momentul potrivit? Poate că acest articol te va ajuta să iei o decizie.

Un studiu recent a arătat că cel mai bine este să te căsătorești între 28 și 32 de ani pentru a evita divorțul în primii cinci ani de trai în comun. Există și un motiv: oamenii la această vârstă sunt suficienți de maturi pentru a înțelege dacă sunt sau nu capabili să trăiască împreună cu partenerul sau este doar o joacă a hormonilor. Fiecare are deja obiceiuri stabilite și știe unde este necesar să conștientizeze anumite lucruri. În plus, un adult are parte de autonomie financiară și stabilitate, lucru care îi permite să își ajute jumătatea dacă este necesar.

În același timp, la 28-32 de ani, oamenii nu sunt atât de bătrâni pentru a nu compromite anumite lucruri de dragul familiei. Cel mai probabil nu au foste soții și copii cu care trebuie să petreacă timp și să aloce finanțe.

Există, de-asemenea, convingerea că mariajul va fi stabil dacă te căsătorești între 45 și 49 de ani. Diferența semnificativă dintre primul și al doilea caz se întâmplă, pentru că savanții au făcut cercetări asupra problemelor de divorț selectând diferite grupuri sociale, bazându-se pe vârstă, religie, rasă, educație și chiar zona de reședință. De fapt, divorțul este un fenomen social prea complex pentru a fi studiat după anumite criterii. De îndată ce numărul de cupluri care trăiesc împreună fără a se căsători crește, studiile despre divorțuri devin mai puțin eficiente.

Indiferent de caz, rămân adevăruri care sunt susținute de studii: învățământul superior și un job bine plătit reduce semnificativ riscul de a aduce familia în pragul divorțului.

p.s. Însă, dincolo de toate studiile, atunci când există dragoste adevărată între doi oameni, când aceștia se înțeleg, se cunosc bine, își știu așteptările și dorințele, își planifică împreună viitorul și au încredere unul în celălalt, nimic nu le poate sta în calea fericirii lor. Pentru că vârsta cea mai potrivită pentru căsătorie e cea care vine din inima ta și celui de lângă. 

via: marketium