Povestea TA: „L-am iubit 20 de ani și l-am uitat într-o singură zi…”

Ea este Ana. O femeie trecută de vărsta tinereții, dar cu suflet de copil. Ana a iubit și a suferit mult la viața ei. Dar cel mai puternic l-a iubit pe el. Nu a fost un sentiment reciproc. I-au trebuit 20 de ani ca să înțeleagă un lucru.

„Am trecut și eu prin multe la viața mea, căutând, riscând, visând, trăind și cel mai tare – iubind. Iubindu-l pe el. Era tipul de băiat întrebat. Era corect, bun, de încredere, cu trăsături ale feței deosebite și cu un umor subtil, dar atât de al lui. M-am îndrăgostit de el și sigur nu eram singura. Avantajul meu era că și el mă admira în secret.

Eu eram tipul de fată timidă, dar care știa să-și facă simțită prezența. În fine, până la urmă am ajuns să fim împreună. La început totul era ca-n povești. Flori, îmbrățișări, cuvinte sincere, planuri de viitor. Ne-am logodit după trei ani de zile și urma să facem și nunta. Până în ziua când omul meu pe care-l știam corect și bun a ajuns să mă facă să sufăr. M-a înșelat cu alta, o fostă colegă și bună prietenă.

Mi-a spus că nu mă mai vede femeia lui și că s-a plictisit. Atunci m-a făcut să sufăr mult. Să plâng și să uit de mine. Și totuși, nu am încetat să țin la el, să-l iubesc…

Au trecut de atunci 20 de ani. Am o familie frumoasă, copii, un soț iubitor și bun și până nu demult îl aveam și pe celălalt bărbat în gând. Îl păstrasem acolo undeva ca un mare secret al meu. Recunosc, femeie matură și cu un prezent fericit, eram cu o parte din mine în trecut. Până când într-o zi soțul mi-a dat de înțeles că-l pot pierde.

Simțea pe undeva că nu sunt atașată complet de el, deși îl iubeam enorm pentru tot ce mi-a oferit și pentru ce însemna el în viața mea. Voi ține minte mereu ziua aia când soțul meu mi-a spus că ar fi timpul să ne luăm o pauză. A plecat dimineața din casă cu o geantă mică.

Rămânând singură, m-am trezit la realitate. Atunci am conștientizat cât de naivă și proastă eram, gândindu-mă la cineva care nu mai este în prezentul meu și care pur și simplu îmi afecta dragostea de acum. Atunci am zis că la naiba cu el, am zis că sunt peste așa emoții și peste trecut. Mi-a trebuit o singură zi ca să înțeleg tot. L-am sunat pe soț și i-am zis să ne vedem.

I-am povestit tot. Și i-am jurat cu lacrimi în ochi că nimic nu mă mai leagă de trecut. Că-l vreau pe soțul meu înapoi. Că sunt fericită alături de el. Și chiar asta simțeam, cu toată ființa mea. Soțul meu a înțeles și a acceptat tot. Acum suntem mai fericiți ca niciodată. 

Vreau doar să vă spun să nu faceți ca mine. Să nu lăsați să treacă 20 de ani doar ca să înțelegeți că prezentul e cel mai important. Iubiți-vă oamenii dragi de acum și lăsați-i să vă iubească cu adevărat!”