Iubitul își urăște fosta! Iată de ce trebuie să fugi de lângă un astfel de bărbat

Fiecare dintre noi are un fost sau o fostă. E firesc să avem o istorie în spatele nostru, care ne-ar defini identitățile, viziunile și deciziile. Mai mult de atât, prezența altor oameni, alături de care nu ne-am putut edifica un viitor, este indispensabilă pentru educația noastră. Ea ne învață cum e să exiști în interiorul și în afara unei relații, cum e să te alegi pe tine, să faci compromisuri, să ierți și să iubești.

Totuși, această dimensiune a vieții noastre este o parte a trecutului.

Ea nu mai există astăzi, poate doar niște urme mai mult sau mai puțin dureroase de-ale ei. Nu trebuie să o lăsăm să ne invadeze prezentul și să ne bruieze dezvoltarea armonioasă a noii noastre relații.

Din păcate, însă, acest lucru se mai întâmplă uneori.

Noii noștri parteneri, ca și noi înșine, obișnuim să introducem elemente din fosta noastră relație, în noua noastră comuniune. Unii oameni o fac chiar exagerat de mult, amenințând-o pe asta nouă.

De exemplu, dacă partenerul tău îți confesează detalii intime despre fosta lui iubită/soție, denigrând-o și manifestând o gamă largă de sentimente negative în adresa ei, acesta e un semn periculos.

El (semnul) vorbește despre dezechilibrul psiho-emoțional al partenerului tău și despre faptul că, cel mai probabil, el nu este încă pregătit pentru o nouă relație.

El încă mai ține pică pe fosta lui și încă nu are încredere în alte femei.

Dar mai există încă o parte neplăcută aici. Dacă el își permite atât de deschis să ponegrească femeia pe care a iubit-o, înseamnă că moralitatea lui poate fi pusă la îndoială. Un om demn, care-și respectă deciziile, trecutul, mai mult sau mai puțin frumos, nu-și va permite să verbalizeze un mesaj atât de contradictoriu.

Nu uita de faptul că, dacă lucrurile nu vor merge bine între voi, tu ai putea-o înlocui pe fosta lui în cadrul acestor replici urâte, pe care el le aruncă în mod nechibzuit.

Fugi de un astfel de bărbat. Cu el nu vei putea construi o relație sănătoasă, iubitoare și de lungă durată. El nu-ți va lăsa în inimă nimic altceva în afară de dubii, întrebări și neîncredere. Alege tot ce e mai bun pentru tine și nu ezita să iei alegeri spre bine tău. Meriți asta!

Daniela M.