fb

PovesteaTA: „Am iubit o singură femeie în viața mea și am pierdut-o. Ieri am întâlnit-o după 20 de ani…”

El este Alex. Recunoaște că a iubit o singură dată în viață. A iubit femeia care de 20 de ani nu mai e alături de el. Zilele astea a revăzut-o și a înțeles că nimic nu s-a schimbat. O iubește la fel de mult, dar nimic însă nu mai e la fel. Și totuși, povestea lui Alex are ceva aparte.

„Am cunoscut-o pe Cătălina acu 22 de ani. A fost dragoste la prima vedere. Ne potriveam și ne iubeam. Ne iubeam și ne completam. O spun eu, bărbat odată rece și indiferent. Dar e corect, dragostea te schimbă, oamenii dragi te schimbă. Și ea m-a schimbat.

Mi-a arătat că în dragoste totul depinde de doi oameni și dacă există respect și înțelegere, totul se rezolvă. Am ascultat-o. Am îndrăgit-o ca parte din mine. I-am dat toată lumea mea. Până să o trădez.

Nu, nu am înșelat-o. Nu aș fi îndrăznit. Doar că viața uneori te pune la zid și se întâmplă să trăiești ceea ce nu vrei. Ne-am despărțit după doi ani cu lacrimi în ochi fiecare.

Ne-am promis că în viața asta sau în viața viitoare neapărat ne vom vedea și vom fi împreună. Se vede că Dumnezeu ne-a ascultat mai repede.

Ieri am revăzut-o după 20 de ani. Parcă au trecut 20 de zile, parcă am fost plecați fiecare în călătoria noastră și acum am revenit. Ea mi-a zâmbit. Mi-a spus că i-a fost dor și că în sfârșit ne-am ținut de promisiune. Eu nu aveam cuvinte. Culmea, aveam cu mine câteva rânduri pe care le scrisesem câteva zile înainte. 

— / — / — / —

Cea care erai cu mine, unde ești acum? Pe altă parte a pământului? Cu alți bărbați oferindu-ți flori? Cu alte amintiri completându-ți prezentul. 

Ah, de câte ori îți scriam foi întregi, pe care le rupeam apoi sau le dădeam foc. Câte țigări am fumat gândindu-mă la tine. Dar ce a fost a fost.

Acum nu vreau decât să-ți scriu o nouă scrisoare și să nu o rup. Vreau să ajungă la tine, chiar dacă sunt câteva rânduri. Vreau să-ți spun că eu încă te mai aștept. Azi, mâine, mereu. Te aștept, Cătălina. Și sper că promisiunea noastră de 20 de ani în urmă să se împlinească. Te iubesc. 

Ea a citit cu lacrimi în ochi și mi-a șoptit încet: „Te iubesc, dragul meu.” A fost cea mai fericită zi din viața mea. De ieri sunt un alt om. Vouă vă zic să nu vă pierdeți niciodată speranța. Știu, nu e bine să trăiești cu trecutul. Ea însă era prezentul meu. 

Trimite și tu #PovesteaTA de viață – mesaj pe pagina de Facebook De Vorbă cu Tine. Pe cele mai reușite le vom posta chiar pe site.