fb

Iubirea trebuie să se nască din tăcere, din luciditate, din meditație. Ea nu înlănțuie niciodată! – Osho

Iubirea trebuie să se nască din tăcere, din luciditate, din meditație. Ea nu înănțuie niciodată. Înălțarea în iubire îți permite să înțelegi că fiecare are dreptul la propriul sau teritoriu, pe care tu nu ai dreptul să-l încalci.

Eu vorbesc de alt tip de iubire. Aceasta nu se încheie într-o relație de prietenie, ci începe printr-o asemenea relație. Ea începe în tăcere, în luciditate. Această iubire este propria voastră creație, deci nu este oarbă.

O asemenea iubire poate dura veșnic, devenind din ce în ce mai profundă. Sensibilitatea ei este imensă. Cel care practică acest tip de iubire simte nevoia partenerului înainte ca acesta să înceapă să vorbească. Am cunoscut personal câteva cupluri (un număr foarte mic ce-i drept) care nu au căzut în iubire, ci s-au înălțat pe aripile ei.

Cel mai miraculos aspect mi s-a părut faptul ca acești oameni nu mai trebuiau să își vorbească. Dacă barbatului îi era sete, iubita îi aducea apă, fără ca el să ceară acest lucru. Totul se desfășura prin sincronicitate. Dacă persoanei iubite îi era sete, la fel trebuie să-ți fie și ție. Transferul de idei și senzații se produce instantaneu. Cuvintele nu mai sunt necesare. Jocul energiilor este direct; nu mai are nevoie de limbaj.

O asemenea iubire nu așteaptă nimic de la celalalt. Ea îi este recunoscatoare că acesta acceptă ce are ea de oferit. Nu se simte amenințată, pur și simplu pentru că nu există nici o amenințare la adresa ei.

Într-o asemenea relație de iubire, actul sexual se poate întâmpla să apară spontan, dar apoi va dispărea cu lunile, iar în final va disparea cu totul. De altfel, chiar și atunci când se produce, el nu mai are nimic sexual. Este doar o maniera de a fi impreuna, de a fuziona cu celalalt,un efort de a atinge profunzimea celuilalt. Sexualitatea nu mai are nimic de-a face cu reproducerea biologica!

Osho