Iubirea ne ajută să înțelegem lumea, iar umorul să o acceptăm

Un bun simț al umorului este atunci când cineva folosește atât ironie, cât și înțelepciune pentru a descrie realitatea prea gri a lumii. Acest lucru întotdeauna indică un nivel ridicat de inteligență.

Această artă este stăpânită de cei care oferă lumii din jurul nostru o nuanță satirică elegantă, fină, precum și de cei care îi fac pe cei din jur să izbucnească în râs, uitând puțin de neajunsurile vieții noastre.

Simțul umorului este cea mai bună carte de vizită a unei persoane. Nimic nu spune mai bine despre o persoană decât identificarea a ceea ce o face să râdă și capacitatea ei de a accepta cea mai ironică afirmație, cât și de a ușura tensiunea într-o conversație cu anumite fraze amuzante.

Oamenii care folosesc un umor mai creativ au adesea un coeficient intelectual mai mare. Aceste persoane obțin foarte multă inteligență verbală și emoțională. Unele studii demonstrează o legătură directă între umor, capacitatea cognitivă, inteligență emoțională.

Și, la fel de important, crește stima de sine.

De obicei, persoanele extrovertite folosesc simțul umorului pentru a face față anxietății și momentelor de stres. Simțul umorului, de altfel, este o trăsătură genetică moștenită, responsabilă de o mai mare flexibilitate a minții. Umorul mai negativ, bazat pe sarcasm sau agresiune este deseori asociat cu depresia și stimă de sine scăzută.

Albert Einstein spunea că secretul ingeniozității și creativității sale stă în simțul umorului pe care îl are încă din copilărie. Niciodată el nu a pierdut abilitatea de a se mira și de a râde.

Râsul crește nivelul de dopamină din creier, iar acest neurotransmițător pornește mecanismele neuronale care iau parte la procesul de învățare. Astfel, noi devenim mai flexibili, mai creativi, iar memoria și concentrarea noastră emoțională sunt îmbunătățite.

Râsul crește foarte mult și atenția. Întreaga noastră viață este despre dragoste și umor. Iubirea este necesară în viața noastră pentru a înțelege mai bine lumea, iar umorul pentru a o putea accepta în fiecare zi. Dacă umorul este cel care ne face mai deștepți, atunci să-l folosim cât mai eficient și mai abil posibil.

Sursa :