Iubirea imatură și cea matură: diferența dintre necesitate și acceptare de sine

Unii oameni adună relații nereușite, una după alta, pentru că nu înțeleg că dragostea nu vine la cel care nu învață și nu știe să se accepte pe sine. Sentimentele mature necesită multă smerenie, curaj și înțelepciune. Iubirea imatură este o capcană care vine din nevoia interioară.

Dacă vrei să ai o relație puternică, este foarte important să ai o abordare matură. Unii dintre noi s-au confruntat deja cu așa ceva, alții încă nici nu au învățat întreaga esență a acestor rătăciri emoționale. Aceasta nu înseamnă că există un mod corect. Poți înțelege responsabilitatea pe care ți-o asumi într-o relație doar atunci când ai trecut prin diferite etape ale conștiinței de sine.

Acceptă călătoria ta prin această viață ca un fel de învățare.

Din cauza lipsei de cunoștințe, foarte mulți construiesc relații predestinate. Se rănesc pe ei înșiși, dar și pe cei din jur, iar vindecarea acestor răni durează foarte mult. Majoritatea oamenilor nu înțeleg că manifestă o dragoste imatură față de partenerul lor.

Chiar și după un anumit număr de eșecuri, ei încă nu înțeleg care este motivul, de ce se întâmplă așa ceva. Formarea unei legături conștiente cu cineva necesită curaj și conștientizarea responsabilității personale. Cei care acceptă dragostea ca o necesitate sau doar pentru a-și umple golul emoțional tind mereu să dea vina pe ceilalți. Se justifică că nimeni nu-i iubește așa cum merită.

Care este diferența? În ciuda faptului că dragostea este un sentiment pe care îl poate experimenta toată lumea, de fapt nu toate emoțiile sunt accesibile pentru toți. De ce? Pentru că interpretarea greșită a sentimentelor poate duce la consecințe devastatoare. O abordare învechită și incorectă a iubirii continuă să existe și în zilele noastre.

În loc să fie prioritare sentimentele mature, natura umană prioritizează alt fel de lucruri: atracția, pasiunea, dorința de a fi neapărat cu cineva. Nu toți au timp să învețe regulile pentru a avea o dragoste sănătoasă. Sentimentele în care nimeni nu are de suferit există. Pentru a înțelege acest lucru trebuie identificate diferențele dintre dragostea matură și cea imatură.

Dragostea imatură este un atașament născut din nevoie.

Principala problemă a oamenilor care acceptă acest tip de dragoste este că nu simt că sunt iubiți așa cum și-ar dori, ci mereu se simt nemulțumiți, înșelați, trădați. Viața lor este plină de eșecuri și acest lucru îi face tot mai frustrați. În capul lor sunt doar gândurile că nimeni nu-i iubește așa cum ei vor

Nimeni nu se gândește că nici ei nu se iubesc pe sine așa cum ar merita. Dragostea imatură apare din nevoie, când o persoană are nevoie de cineva care să o iubească. Să-i aprobe toate acțiunile ca aceasta să se simtă importantă în această lume. Pe acest lucru se bazează sentimentul de stimă de sine, iar orice altceva pare greșit.

Asemenea persoane își adoră partenerul și sunt gata să facă orice pentru el. Pentru ei nu există limite în dragoste. Personalitatea lor nu este dezvoltată și ei mereu explodează în crize de gelozie. Acest tip de dragoste aduce doar probleme serioase, doar durere și multe greșeli.

Iubirea matură este cea care ajută o persoană să treacă prin greutăți și să atingă satisfacția, este dorința care decurge din realizarea de sine. Cineva care iubește matur nu va căuta un partener ca să se simtă fericit. El deja se simte o persoană cu drepturi depline.

O astfel de persoană nu caută să primească ceva de la partenerul său

Ea are deja tot ce își dorește. Ea poate să se asigure cu stimă de sine, cu autosuficiență, dar și cu recunoașterea meritelor sale. Astfel de oameni construiesc relații din propria dorință, nu din nevoie și într-o relație cu ei ambii parteneri devin liberi și mulțumiți.

Dar cum să treci de la o etapă la alta? Cum să dezvolți o dragoste matură, conștientă și împlinită? Să lucrezi la acele calități pe care ai vrea să le vezi la partenerul tău, să te iubești pe sine mai întâi, să devii tu mai întâi persoana grijulie, inteligentă, încrezătoare. Devină persoana matură, care se iubește pe sine.

Care se respectă pe sine, care nu are frică de singurătate și toate se vor transforma în ceva frumos. Dragostea care poate lăsa la o parte fricile, nevoile personale, goliciunea, poate crea un loc în care nu există loc pentru durere.

Sursa :