Iubirea este un drum cu o singură direcție! Iată ce trebuie să faci ca să nu mai fii nefericită

Există oameni nefericiți care încearcă să disimuleze acest fapt. Ei fac sport sau yoga în mod constant sau încearcă să se ascundă după un optimism exagerat. Totuși oamenii triști nu sunt în stare să își ascundă în totalitate sentimentele și se dau de gol.

Motivul suferinței este volumul mare de informație care nu este pus în practică – e vorba de intoxicația informațională.

Nu este suficient doar să analizezi și să gândești critic ceea ce ai aflat, mulțumindu-te doar cu teoria, deoarece vei provoca un conflict interior.

Este important și cât de bine este asimilată o informația. Dacă doar ai citit un text și nu te-ai aprofundat în mesaj, atunci acest bagaj intelectual nu te va influența prea puternic. Însă cu cât ești mai inteligent, cu atât fiecare nouă cunoștință creează o tensiune interioară dacă nu este demonstrată practic.

Dar cum e posibil să nu mai fii nefericită din cauza informațiilor care nu coincid cu o iluzie a realității pe care ți-ai creat-o?

Odată ce gândești într-un anumit fel, este mai dificil să te dezobișnuiești și să ai alte opinii față de viață. Este un proces lung și dificil, care constă din câteva FAZE de bază:

Stadiul zero constă în conștientizarea faptului că negativismul este dăunător. Trebuie să îți schimbi viziunea asupra a ceea ce ești și a ceea ce te înconjoară. Pentru a facilita acest lucru comunică mai des cu oameni optimiști și încearcă să le imiți gândirea pozitivă, până când vei începe inconștient să fii ca ei.

Următoare fază constă în încetarea auto-compătimirii. Unii oameni se plâng aproape tot timpul. Ei observă lumea doar selectiv și își concentrează atenția doar asupra lucrurilor deprimante.

Cea mai bună metodă de a înceta să vezi viața ca ceva trist este să îți interzici să te plângi pe ceea ce nu îți place. Procesul va fi destul de lung. Va fi nevoie de aproximativ o lună să te axezi pe lucrurile bune, dar merită să faci acest efort.

În ultima etapă trebuie să înțelegi că nicio persoană în această lume nu este obligată să îți ofere ceva. Crezi că este o nedreptate să fii privată de unele lucruri și suferi dacă oamenii nu îți dau ceea ce dorești. Nimeni nu îți este dator cu nimic și niciodată nu îți va fi.

Există o înțelepciune : „Iubirea este un drum cu o singură direcție”. Adică oferă fără a cere ceva în schimb. Vei cunoaște fericirea doar atunci când vei deveni pe deplin conștientă că fericirea ta depinde doar de tine. Oferă ceea ce ai fără a aștepta să fii răsplătită.