Iubirea este oglinda în care ne vedem pe noi înșine

Articolul care îți va demonstra că iubirea pe care o simți față de partenerul tău e propria ta reflecție!

Oamenii mereu se simt singuri. Anume din acest motiv fiecare își caută un partener, un prieten, un suflet pereche.

Cunoaștem oameni noi, ne petrecem cu ei timpul și așteptăm să învățăm ceva nou. Uneori putem găsi limbă comună, alteori eșuăm.

În cele mai pesimiste scenarii, ne despărțim. În cele mai optimiste – trăim fericiți până la adânci bătrîneți.

Câteodată partenerul nostru ni se pare nefiresc, detașat. Alteori nu ne putem recunoaște pe noi înșine. Probabil că înțelegem perfect pe cine am vrea să avem alături, însă ne este frică să spunem asta. Coincid oare faptele noastre cu vorbele? Atunci când ne creăm imaginea partenerului perfect, oare ne distanțăm de realitate? Oare, în aceste momente, ne închipuim un idol inexistent?

Astăzi, discutând cu niște persoane mature, am realizat cât de mult oamenii speră la o iubire adevărată. Doar că pentru cineva ea este aproape, pentru alții este un vis îndepărtat.

Discutând și ascultând oamenii, am înțeles că și eu trăiesc aceleași emoții ca și ei. Toți suntem uniți prin acest sentiment sublim. Și cea mai importantă concluzie este: ”Legătura puternică dintre doi oameni apare numai datorită răbdării și încrederii într-un viitor comun. Doi oameni trebuie să se aleagă reciproc. Nu în fiecare ne surâde posibilitatea de a ne întâlni jumătatea. Imperfecțiunile își au și ele frumusețea lor. Nu există omaeni ideali, de aceea trebuie să învățăm să iertăm”.

Iubirea este oglinda în care ne vedem pe noi înșine.

Iubirea la toți este diferită, dar totodată, drama persistă oriunde. Atunci când vei găsi pe cineva cu care vei dori să îți petreci întrega viață, va trebuie să îți deschizi inima fără ezitări.

Înainte de a forma un cuplu trebuie să coinștientizezi riscurile. Va trebui să te pregătești să ajungi rănită de numeroase ori. Va trebuie să îți asumi responsabilități și să îți admiți vina când va fi cazul.

Așadar, când spun că iubirea este o oglindă înseamnă că trebuie să o confrunți. Să te vezi pe tine în omul de alături și să îi ai chipul mereu în inimă.

Sursa :