fb

Iubirea după 30 de ani: mit sau realitate? Iată câteva sfaturi care îți vor da curaj și te vor convinge că iubirea nu are vârstă!

Există numeroase motive pentru care o persoană în a doua tinereţe poate încă să fie singură. Astea pot fi divorţul, pierderea persoanei apropiate sau o relaţie toxică. La vârsta de 30, 40 şi 50 de ani e mult mai greu să ieşi la randez-vous. Nici nu poate fi vorba de comparaţia cu întâlnirile de la 20.

Deşi e mai greu, nu e imposibil. Iată 6 sfaturi care îţi vor uşura semnificativ situaţia.

1. Cunoaşte-te pe tine

Acordă-ţi timp pentru a te cunoaşte. Ştiu că sună puţin straniu, dar odată cu timpul s-au schimbat multe lucruri, inclusiv tu. Dacă vrei ca cineva străin să te cunoască şi să te placă, trebuie să ştii singură ce ai de oferit.

2. Respectul stă pe primul loc

Cu părere de rău, adesea uităm de importanţa colosală a respectului atunci când vine vorba de relaţii. Ajunşi la a doua tinereţe, această calitate trebuie să fie prioritară. E important să dai dovadă de respect, dar e şi logic să îl aştepţi în schimb.

3. Spaţiul personal

Într-o relaţie matură ambii parteneri sunt personalităţi integre şi independente. Fiecare îşi are propriile idei la care ţine morţiş. Aici în vigoare intră această regulă: trebuie să-i oferi partenerului tău timpul şi spaţiul intim de care are nevoie.

4. Aşteptările

Încă din adolescenţă ne facem numeroase aşteptări la început de relaţie. Adesea ele sunt exagerate şi nu corespund deloc realităţii. La o vârstă mai înaintată trebuie să ai şi o gândire mai progresistă.

Este esenţial să îţi păstrezi independenţa şi stima de sine încât fericirea ta să nu depindă doar de cineva din exterior.

5. Banii

Banii sunt un subiect mai delicat şi destul de intim. Cu toate astea, ei rămân a fi un element major într-o relaţie matură.

Cel mai logic ar fi să aveţi o discuţie mai incomodă şi mai neplăcută la început, în care veţi clarifica detaliile de ordin financiar.

Mulţi consideră ca asemenea dialoguri ştirbesc din atmosfera romantică şi pură, dar o astfel de conversaţie este necesară pentru clarificarea unor subiecte importante.

6. Nu compara

Desigur, faptul că ai o oarecare experienţă nu poate fi trecut cu vederea. Cu toate astea, nu uita că fiecare om este individual şi special. Nu comite eroarea de a pune o emblemă pe cineva doar pentru că îţi aminteşte de o persoană din trecut.

Source :