Iubirea conștientă și maturitatea emoțională sunt mai importante decât pasiunea

Ideile noastre în ceea ce priveşte iubirea sunt formate încă din frageda copilărie. Atunci noi suntem influențați de basmele și poveștile care propăvăduiesc legile iubirii adevărate. Dar în viața reală, lucrurile stau diferit.

Fericirea genuină apare doar într-un spațiu stabil. Pentru a deveni cu adevărat împlinită trebuie să fii conștientă de sentimentele proprii și să fii sigură pe intențiile tale.

Tendința de a romantiza imaginea ,,omului perfect” este una toxică.

Trebuie să te axezi pe faptele reale, nu pe proiecțiile imaginare.

E importantsă reții că iubirea autentică purcede, mai întâi, de la tine. Fapt care ar însemna că relațiile puternice trebuie construite cu multă responsabilitate.

Iubirea matură nu este intimidată de singurătate. În cuplurile echilibrate, partenerii nu se consideră suflete – pereche sau jumătăți dintr-un întreg. Din contra, ei își stabilesc anumite limite și trasează marginile spațiului personal. Ambii își împart afecțiunea în mod voluntar, din dorință, și nu din frică.

Atașamentul absolut față de un partner aduce numeroase consecințe negative. Manipulările și șantajul ascuns devin o parte inerentă în relație.

Întrebarea forte este: cum putem ajunge la această iubirea absolută, dar independentă?

Adevărul e că: ea poate fi dobândită doar atunci când omul reprezintă în sine o personalitate integră și formată în aspectele importante. La această etapă, persoana nu mai caută omul perfect, ci are cerințe și necesități reale, motivate.

Iată câteva sfaturi utile în calea obținerii acestei libertăți:

  1. Cel mai bun lucru pe care ți-l poți face, este să investești timp și energie în dezvoltarea ta.
  2. Fă tot posibilul pentru a te maturiza emoțional. Analizează situațiile în care ești implicată și trage concluziile corespunzătoare.
  3. Învață să te apreciezi la adevărata ta valoare.
  4. Comportă-te cu partenerul tău la fel cum ai vrea el să se comporte cu tine.

Urmând aceste sfaturi, veți avea în scurt timp, o iubire conștientă și responsabilă!

 

Sursa :