Iubire cu scandal – patru forme care te duc la limita răbdării

Exista cupluri incapabile să-și trăiască povestea de iubire fără discuții în contradictoriu, tachinari, amenințări sau agresiuni verbale și chiar fizice uneori – un soi de iubire marcată veșnic de amprenta scandalului.

Sub semnul unei adrenalinice dependențe de ceartă, partenerii se lasă tărâți cu sau fără voia lor în torentul unor ape tulburi, care le inundă sufletele agitate, determinându-i să-și facă reproșuri continue, sa dea vina unul pe celălalt și să se insulte reciproc.
Din păcate acesta este profilul unei relații destul de des întâlnite, care în mod paradoxal, se concluzionează cu sărutări fierbinți, îmbrățișări pasionale și fraze de tipul „tu ești totul pentru mine”…

E genul acela de relație trăită cu frica-n sân, ca și cum ai conduce o mașină de curse cu frâna de mână trasă – un nonsens dificil de gestionat, care duce la limita răbdării.

Iată în cele ce urmează patru forme ale sale, în care s-ar putea să te regăsești înlănțuit fără voie:

Iubirea pretențioasă

E acel gen de relație în care partenerii nu sunt niciodată mulțumiți, cerându-și continuu unul altuia diferite lucruri pe care ei însiși sunt incapabili să le ofere, pretinzând standarde maxime în situații din cele mai puțin semnificative pentru relația lor.

Obositoare și hărțuitoare, acest gen de relație-i împiedică pe protagoniști să se bucure de ceea ce au: de sentimentul lor de iubire, de anii tinereții și de deseori chiar de bunăstarea materială în care trăiesc, totul devenind lipsit de culoare în viața lor de zi cu zi, ca și cum o ceată deasă le-ar întuneca privirea.

Iubirea suspicioasă

Este acea forma de pasiune pusă veșnic sub semnul întrebării, fie din pricina geloziei crunte, fie din nesiguranță cu privire la sentimentele celuilalt. Teama de a fi părăsit azi, mâine sau în orice moment, pune stăpânire pe tot ceea ce inițial a facut parte din preludiul poveștii de iubire, presărând la tot pasul motive mai mult sau mai puțin imaginare pentru ceartă: fie că el a privit ceva mai insistent o purtatoare de fusta mini, fie că ea chicotește la telefon cu amicele ei, fără să se înțeleagă bine de ce…

Iubirea mereu în alertă

Dacă vă imaginați că e genul acela de relație vizionată în filmele agentului 007, vă înșelați: e doar o caricatură de sentimentalism ieftin, în spatele căruia se ascunde frica de a nu te lasa controlat de celălalt, de a nu deveni „ o cârpă”, o marioneta, o mașinărie teleghidată de partener. O relație care te împinge să întinzi coarda la maxim, în tentativa de a-ți impune mereu punctul de vedere.

Iubirea sufocantă

Poate că e cea mai apăsătoare dintre toate, sleindu-te de vlagă și furându-ți cea mai mică fărămiță de intimitate, de liniște, de serenitate. Este genul de relație în care partenerii țin cu orice preț să cunoască cel mai mic detaliu din viața celuilalt, să-și impună prezența în orice situație și să se însinueze până și în mintea partenerului, sufocându-l permanent cu întrebări de genul : „la ce te gândești?” și ieșindu-și din fire când primesc absurdul răspuns „la nimic, dragă”…