Cei pe care îi iubim și cei pe care îi detestăm sunt propria noastră reflecție

Relațiile reciproce reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de a ne cunoaște unul pe altul. Cu ajutorul lor, fără excepții, putem extinde laturile cunoașterii. Noi, oamenii, ne reflectăm reciproc. Din acest motiv trebuie să ne vedem pe noi înșine în altcineva. O astfel de relație este una transparentă, una în care încercăm să iubim firescul, adevărata imagine a celui de alături.

Relațiile de dragoste sunt niște instrumente de conștientizare și de dezvoltare spirituală. Cu toții suntem parte a conștiinței universale, dar descoperirea reală se produce atunci când atracția dintre doi oameni apare în fiecare zi. Cei pe care îi iubim și cei pe care nu-i putem suporta sunt propria noastră reflecție.

Admirăm acele persoane care au calități similare cu ale noastre. Dorim să fim în preajma acestor oameni, deoarece considerăm că, lângă ei, calitățile noastre vor fi plasate într-o lumină mai clară. Dar cei care ne amintesc de imperfecțiunile pe care le avem – nu ne sunt deloc pe plac. Deci, dacă un om ne trezește dezgust, înseamnă că are defecte pe care vrem să le negăm când vine vorba de propria personalitate. Dacă ai accepta imperfecțiunile pe care le ai, nu te-ar enerva comportamentul acestuia.

Atunci când îți vei accepta calitățile și defectele, îți va fi mai ușor să-i agreezi pe cei care îți provoacă dezgust. Existența contrariilor – e fundamentul universului. Dacă în subconștientul tău se ascunde lașitatea, nicidecum nu vei putea fi curajos. Nu vei fi generos, dacă în interiorul tău ascunzi zgârcenia. Un om poate fi împlinit doar atunci când își acceptă defectele.

De aia de multe ori iubim fals, ipocrit chiar, dorind propria noastră fericire în detrimentul unei fericiri comune. Pentru a ne reflecta dragostea în omul de alături, e necesară o autocunoaștere complexă și profundă: să știi care sunt dorințele și fricile tale, să le împărtășești și să fii interesat de dorințele și fricile celuilalt e cel mai important lucru.

Citește un articol similar

via: econet