A iubi înseamnă a risca, a fi deschis, a face o alegere…

Iubirea este un risc. Riscul de a te pierde în cealaltă persoană și de a rămâne acolo, fiind imposibil să mai ieși din acea stare. Dar iubirea ne oferă și posibilitatea de a ne cunoaște mai profund și de a obține o mai mare putere de viață.

Iubirea înseamnă să te deschizi. Este un joc în aer liber, în timp ce totul în lumea noastră ne învață să fim închiși, să folosim orice mijloc pentru a ne apăra și pentru a nu ne lăsa răniți, distruși.

Iubirea este un adevăr. Ea nu recunoaște trucuri, compromisuri, joc dublu sau triplu. Este directă și esențială.

Iubirea este sensul. Este condamnată la moarte, dacă nu alege drumul cel corect.

A iubi – înseamnă a face o alegere. Să nu accepți resemnat ce ți se oferă, în schimb să pretinzi la un rol activ și creativ în formarea unei relații; niciodată să nu cauți o cale comodă, dar să tinzi spre colaborarea minților, mai presus decât cea a corpurilor.

Iubirea este o virtute. Ea nu-ți oferă tot ce-ți apare în față; intimitatea nu-ți umple golul din interior, dar iubirea îți respectă individualitatea.

Dragostea este integritate. O relație adevărată de iubire nu se rupe niciodată, nu rănește individualitatea unei persoane, ci, dimpotrivă, o ajută să crească.

A iubi înseamnă a da sens vieții. Experimentând iubirea, începem să vedem adevăratul sens, partea invizibilă a lucrurilor și evenimentelor, din care se construiește linia vieții umane.

Iubirea este cunoașterea. Datorită ei, devenim înțelepți, învățăm modalități noi care, în caz contrar, ar rămâne necunoscute. Astfel ne apropiem de noi înșine.

Sursa :