Iubești nu pentru că vrei, dar pentru că așa se întâmplă. Renunți nu pentru că vrei, dar pentru că uneori așa trebuie

Poți să gestionezi o mulțime de momente, de stări și de gânduri, dar ceva nu vei putea să controlezi niciodată. E începutul și sfârșitul unei mari iubiri. Nu te programezi pentru dragoste și nu pui un termen anumit pentru clipa în care dragoste nu va mai fi. Rezultatul vine din inimă, din gesturi, din momente de reciprocitate sau indiferență. Iubești pentru că simți, nu mai iubești pentru că nu mai simți.

Se complică mulți când încearcă să dea un răspuns bine definit la o întrebare cu mai multe sensuri: de ce acum? De ce el? De ce așa? Pentru că așa a fost să fie. Pentru că într-o bună zi sufletul ți-a spus altceva și inima a bătut altfel. Pentru că în aceeași zi ai vrut să rămâi. Pentru că îți pasă deja. Pentru că iubești. Trebuie un răspuns mai serios? Nu există. În dragoste, timpul, doi oameni și dorințele lor fac totul. Restul nu contează.

E banal să ții cont de judecățile altora. E grav dacă ele devin parte din viața voastră. E incorect să pui limite. Ele până la urmă devin realitate. E absurd să vrei alături și să te gândești de ce vrei și când va veni clipa să nu mai vrei. Nu pui condiții în dragoste. Te-ai îndrăgostit și așa a fost să fie. În spatele fiecărui sentiment vor fi o mie de motive, dar ele toate se vor rezuma la ceea ce trăiești și nu la ceea ce gândești. La ceea ce simți și nu la ceea ce poate că ai vrea. Dacă trece pe partea cealaltă, vrei deja să renunți. Iar uneori e bine și să renunți. Trebuie doar să îți asumi asta.

Iubești nu pentru că vrei, dar pentru că așa se întâmplă. Renunți nu pentru că vrei, dar pentru că uneori așa trebuie!

Foto: upsocl.com