Iubește-te indiferent de aspectul fizic și atunci acesta nu va conta

Aspectul tău fizic nu joacă niciun rol în dragoste, atracție, sex și relația ta cu alții. Există altceva despre care voi vorbi mai jos.

Urmăresc cum reprezentantele sexului frumos luptă cu disperare să treacă peste neajunsurile aspectului lor. Și bărbații o fac uneori, dar nu într-un mod atât de altruist – pentru ei nu este atât de important să fie frumoși, ca și faptul de a câștiga cât mai mulți bani.

Femeile se torturează cu dietă și exerciții, pun pe față tot felul de produse cosmetice, iar tocurile pe care le poartă sunt incredibil de înalte. Astea încă sunt acceptabile. Dar operațiile plastice? O astfel de bătaie de joc cu propriul corp este egală cu masochismul, iar cei care o fac sunt doar victime nefericite care sunt gata să facă orice pentru a fi iubite. Oricare modificare a aspectului fizic, de la bronzul artificial la liposucție este o demonstrație a lipsei încrederii de sine și este un pas pe drumul tulburării narcisiste. Și este o tulburare foarte neplăcută, pentru că fără aprobarea venită din partea tuturor, fără admirație și apreciere, viața nu este frumoasă.

Cel mai rău este că, acestor persoane, prezența respectului de sine nu se dovedește a fi aspectul fizic, ci prezența sau absența unui partener care corespunde anumitor caracteristici. Vorbind de parteneri: cu cât este mai mică stima de sine a bărbatului, cu atât mai mare importanță acordă exteriorului soției sau amantei. Celor siguri de propria persoană, nu le pasă.

Eu, de exemplu, nu înțeleg, de ce să tolerezi injecțiile dureroase, când istoria omenirii a demonstrat că aspectul fizic nu joacă nici un rol în dragoste, atracție, sex și relația cu ceilalți.

În același timp, câte persoane frumoase și nefericite sunt în jur? Și se confruntă cu singurătatea și cu o mulțime de probleme psihologice.

De aici și întrebarea: vrei să fii frumos sau fericit? Dacă alegi a doua variantă, nu lucra asupra aspectului fizic, ci asupra respectului de sine. Iubește-te indiferent de felul în care arăți și atunci aspectul fizic chiar poate fi oricare!

Înțelege, aspectul fizic este ceva subiectiv. Exteriorul este ceea ce simți când te privești în oglindă.

Felul în care te iubești sau nu, se trage încă din copilărie de la părinți. Iar comportamentul acestora, se răsfrânge asupra sentimentelor tale. De multe ori părinții ne învață că trebuie să fii iubit pentru ceva: pentru că ai note bune la școală sau comportament exemplar; pentru că îi asculți, și nu pentru că, pur și simplu – exiști.

Draga mea, nimeni nu te va iubi pentru genele și unghiile false, pentru felul în care vei găti sau pentru caracterul tău dificil. Vei fi iubită pentru altceva. Cum se spune: „Fetele bune ajung în rai, iar cele rele unde-și doresc”.

Și încă ceva. Cât de nenatural te comporți atunci când, pur și simplu, vrei să placi cuiva? Nu poți vedea un om așa cum este el, după un comportament fals. Astfel vezi doar un om lipsit de încrederea și iubirea de sine, lucru care respinge. Un om încrezut în propria persoană, atrage și impresionează.

În iubire nu contează nici un aspect fizic, contează doar caracterul, voința, curajul și încredere de sine. Doar lucrurile astea reprezintă un neajuns în lume. Și doar ele trezesc interes, dorință și respect.

Iar dacă-ți lipsesc, există doar o singură cale – să fii tu însăți. Să-ți dezvolți individualitatea și calitățile personale. Nu accepta compromisuri. Cel puțin nu când vine vorba de lucrul asupra ta. Nu te comporta ca o victimă!

Ci mai degrabă urmează-ți dorințele, scopurile și visele. Acceptă faptul că nu semeni cu ceilalți și nu te rușina de propriile calități. Bucură-te de timpul liber (și de bani), încearcă să primești plăcere de la viață, să-i simți gustul, să încerci și să te bucuri.

Trebuie să umpli acele goluri create în copilărie și tinerețe. Setează-ți acest scop,consideră-l primordial și nu aștepta până când ceilalți te vor face fericită. Cei care vor apărea în viața ta îți vor face bine doar atunci când îți vei cunoaște propria valoare. Aspectul tău – este doar stima de sine.

 

 

Sursa :