Iubește o singură femeie de mai multe ori și nu mai multe femei câte o dată

Nu există să vrei mai multe femeie odată și să vrei fericire de la fiecare. Nu există dimineața să spui “te iubesc” uneia și seara alteia. Nu există îmbrățișări la fel și săruturi la fel. Există femei pe care le ai întâmplător și femeie pe care le vrei pentru toată viața. Există femei de-o noapte și femei de suflet. Există să vrei mult și ieftin și să vrei atât de puțin și să fie tot.

Cum ar fi să te iubească o femeie, să știi că vine acasă fericită că te vede și apoi s-o vezi cum e fericită și cu altul? Cum ar fi să te împarți, să iubești pe jumătate, să minți și apoi să vrei din nou același mărunțiș? Dureros ar fi? Singuratic ar fi? E și cazul femeilor de bani gata și cazul femeilor de-o noapte, care nu-și vor deschide niciodată sufletul. La ce bun toată nebunia asta? La ce bun să te forțezi de fiecare dată să mai cucerești pe cineva, doar ca să nu suferi de sigurătate? N-ar fi mai bine să iubești o femeie, dar puternic? Ar fi. Și sincer ar fi. Și sufletește ar fi.

Iubește o singură femeie de mai multe ori. Iubește într-un fel dimineața, când e somnoroasă încă și iubește-o în alt fel seara, când vine obosită acasă. Iubește-o într-un fel la 20 de ani, când încă vă joacă nebunia în sânge și iubește-o în alt fel la 40, când vă trăiți viața și pasiunile. Iubește-o într-un fel când e bucuroasă și e alături de tine și iubește-o în alt fel când e tristă și vrea să fie singură. Iubește-o goală și iubește-o în rochie de seară. Iubește-o după un an și după trei, așa cum știi tu mai bine. Ea îți va răspunde cu aceeași dragoste și bunătate. Ea va fi omul și sufletul tău pereche. Altfel, de iubești multe și fără să implici inima, vei găsi peste ani niște regrete și pe tine supărat rău de viața pe care o ai. Pentru că poți să ai totul și să nu ai nimic, dacă jumătatea ta nu-ți este aproape.

Iubește o singură femeie de mai multe ori și nu mai multe femei câte o dată.