Iubesc tot ceea ce urăști la tine

Nu te vreau pentru că ești diferit. Nu te vreau pentru că ești unic. Nu te vreau pentru că mă faci să uit de trecut. Te vreau pentru regăsire. Te vreau pentru liniște. Te vreau pentru toate neajunsurile pe are le ai. Te vreau pentru dragoste. Pentru plăcerea de a fi lângă tine și nebunia de a mă face să trăiesc. Și pentru asta îți iubesc rătăcirile. Îți iubesc tăcerea pe care o preferi în loc de răspunsuri. Îți iubesc stângăciile și mofturile uneori evidente. Iubesc și ceea ce urăști la tine.

Pentru că te știu al meu. Pentru că-mi lipsești când nu ești alături. Pentru că nu cauți să te prefaci, să fii altfel doar de dragul meu. Pentru că nu ți-e teamă să-mi spui unde am greșit. Pentru că la rândul tău îmi accepți neajunsurile, leneveala de dimineață și dorințele venite pe neașteptate. Te știu alături, gata în orice clipă să spui în fața întregii lumi că ceea ce-mi lipsește nu te deranjează și ceea ce mă reprezintă ți-e pe plac. Te știu al meu.

Și pentru asta nu voi fi ca altele. Nu-ți voi reproșa micile greșeli, nu te voi învinui că nu ai tot ce îmi doresc și nici nu îți voi critica eșecurile. Voi fi în schimb alături de tine, voi fi gata să te susțin și să te înțeleg, așa cum mă înțelegi și tu. Și chiar dacă uneori spui că ești un ratat, un urât sau un neputincios, eu îți răspund că ești un ratat al naibii de cuceritor și un urât prea bun ca să nu-l iubesc. Da, te iubesc. Iubesc ceea ce urăști la tine, iubesc ceea ce adori la tine.

Foto: ruffledblog.com