Iubesc, dar sunt gata să plec…

Se întâmplă de foarte multe ori ca bărbatul să se relaxeze de la primul „Te iubesc” spus de femeia de alături. Crede că ea niciodată nu-l va părăsi. De fapt, în cele mai multe cazuri femeile nu renunță la relație, chiar dacă sunt umilite, sunt tratate cu indiferență și răceală. Aceste două cuvinte „Te iubesc” le îndreptățește, iar bărbații au învățat bine acest lucru. După frazele: „Nu e momentul potrivit”, „Nu fi egoistă”, „Dragostea noastră nu aparține lumii, trebuie să trecem peste încercări” se ascunde o singură idee – iubești, atunci transformă-te într-o victimă. Majoritatea femeilor ajung în această capcană. Ele așteaptă, rabdă, se justifică, demonstrează cât de bune sunt, acceptă toate greșelile partenerului.

Mereu este timpul potrivit. Azi este momentul convenabil pentru a iubi și a construi o relație. Celelalte sunt doar iluzii și fantezii. Planurile de viitor, perspectivele sunt niște promisiuni, pe care bărbații experimentați le folososesc pentru a avea femeia dorită, iar femeile iubitoare cred în ele. Mai devreme sau mai târziu toți devenim depedenți de dragoste. Nu sunt excepții. Prin ce se doesebește un om depedent de unul indepedent? Un om indepedent înțelege că pe lângă relații există și respectul față de sine, demnitatea, confortul spiritual. Dacă aceste emoții  la un moment dat dispar, atunci nu mai putem vorbi în acest caz despre iubire, ci despre trăiri dureroase și regrete.

Iubirea e o parte din viața mea. Te iubesc, dar nu-mi dau viața pentru tine. Te iubesc, dar nu-ți voi permite să mă umilești. Voi face multe de dragul tău, dar din momentul în care mă vei pune pe locul doi și nu voi mai fi atât de importantă pentru tine, voi pleca. Te voi urma, doar dacă părerile și ideile mele vor avea loc în viața ta. Voi fi cu tine atât timp cât mă vei respecta, mă vei aprecia și mă vei iubi. Te iubesc, iar dacă s-ar întâmpla să nu mai fim împreună, voi putea iubi un alt bărbat. Iubesc, dar sunt pregătită să plec, iar acest lucru contrazice gândurile obișnuite și comportamentele normale. Iubesc, dar sunt pregătită să plec, iar asta ne face mai puternici.

Sursa :