Îți interzic să-mi zici „promit” și „pentru totdeauna”

Nu-mi plac oamenii care vorbesc mult, dar nu-și asumă ce spun. Odată ce mi-ai propus să ieșim la o cafea e corect să-ți îndeplinești promisiunea. Așa pot să am încredere în tine și să te respect.

Dacă pe parcursul zilei apar alte obiective mai importante, trebuie să mă anunți. Așa voi înțelege că mă respecți. Nu e corect să mă lași să aștept, la fel cum nu-i corect să te anunț în ultimele 5 minute că nu pot ieși.

Nu știu de ce majoritatea oamenilor cred că dacă promit anumite lucruri, ceilalți vor avea mai multă încredere în ei. Promisiunele nu stau la baza încrederii. Promitem multe, dar nu facem nimic apoi. Din această cauză avem relații de dragoste și prietenii eșuate, oameni frustrați și dezamăgiți. Nu trebuie să promitem nimic, pur și simplu trebuie să trecem direct la fapte.

Din acest motiv interzic oamenilor din viața mea să adauge în frazele lor cuvântul„promit”. Nu am nevoie de vorbe goale, de falsitate. Am nevoie de sinceritate, respect, fapte. Nu spune nimic, doar treci la acțiune. Simplu.

Și nu accept încă o expresie: „pentru totdeauna”. Nimic nu este pentru totdeauna. Nimic nu ne aparține – de la omul iubit până la lucrurile materiale. Într-o zi tinerețea va fi înlocuită de bătrânețe. Pereții casei la un moment dat vor avea nevoie de reconstrucție.

Totul se uzează. Nimic și nimeni nu ne aparține, nici măcar oamenii pe care-i iubim nespus de mult. Nu-mi zice că vom fi o viață împreună, fiindcă oricând ești liber să pleci și eu la fel – am dreptul să aleg. Nu trebuie să te lași dus de val și să crezi că vei iubi toată viața doar un om.

Nu este nici pe departe așa. Viața este imprevizibilă, iar cel iubit într-o zi te poate părăsi sau ai putea să realizezi că, de fapt, nu ai iubit niciodată. Pur și simplu a fost o atașare, depedență, obișnuință, numai nu iubire. Nu promite! Viața nu are nevoie de jurăminte. Oamenii nu sunt flămânzi de cuvinte dulci. Ei au nevoie de fapte, de emoții, de trăiri inexplicabile. Omenirea e însetată de o viață intensă, nu de vorbe fără sens.