Îți faci doar rău atunci când continui să-i scrii fostului

Știi cum inima îți bate de fiecare dată când îi citești mesajul destinat lui și apoi i-l trimiți. Știi doar că nu îți va răspunde, dar totuși continui să-i scrii… De ce? De ce continui să o faci, știind că îți faci doar rău?

De ce îi scrii chiar dacă te simți rău după asta? Doar pentru cele cinci minute în care el îți răspunde și menține conversația? Doar pentru că aștepți că poate îți va scrie ceva plăcut sau îți va face un compliment? Sau poate aștepți că te va invita la întâlnire și veți petrece timpul frumos împreună, după care va dispărea pe un timp?

De fiecare dată când îi scrii, îți faci rău. De fiecare dată când îi scrii, îi transmiți lui controlul asupra ta. De ce continui să te chinui? De ce continui să îi scrii a câta oară știind că de fiecare dată doare mai tare? Doar faci ca situația să se agraveze de fiecare dată.

Înțelegi că mesajul tău nu e un text oarecare, pentru că cuvintele scrise în acest mesaj înseamnă foarte mult pentru tine, pentru că în acest mesaj ai pus vise, speranțe timide… Nu faci nimic și nu te gândești la nimic până nu îți răspunde.

Dacă trec doar cinci minute, intri în panică. După zece minute ești ferm convinsă că nu îți va răspunde, iar după o oră te urăști pentru că ai trimis acest mesaj nefericit. Te simți confuză și umilită, nervoasă și furioasă. Îți va părea rău că i-ai scris, dar, în același timp, vei spera că el își aduce aminte de tine…

De ce alergi după persoana care nu te respectă și nu te iubește?

De ce nu te respecți mai mult? De ce lași ca zilele frumoase din viața ta să devină urâte doar pentru că fostul tău iubit nu ți-a răspuns la mesaje? Data viitoare, când apare dorința copleșitoare de a-i scrie, gândește-te cum și cât de tare te va afecta răspunsul lui sau, mai degrabă, lipsa unui răspuns?

Dacă știi că el îți va răspunde doar de dragul conversației, e oare necesară pierderea energiei cu el? Cred că e o prostie! Dacă are obiceiul să nu-ți răspundă la mesaje săptămâni întregi, atunci cu siguranță nu merită un minut de atenție.

Dacă îți răspunde, cât timp oare ești fericită? Cinci minute? Zece? Ce urmează? Din nou zile de așteptare, de suspans, de ignorare? O astfel de persoană nu merită eforturile tale. Mergi mai departe, mergi înainte pentru că meriți doar ce e mai bun!

Situația ta doar se înrăutățește de fiecare dată când îi scrii. Învață să controlezi emoțiile prin care treci. Învață că nu ai nevoie de cele cinci minute de autoamăgire. Lasă telefonul jos. Trăiește viața alături de cineva care merită.