Invidia îți fură toate forțele. Iată cum poți să te ferești de oamenii invidioși

Invidia este un sentiment care poate dăuna în mod real, atât celui ce o experimentează, cât și celui asupra căruia este direcționată.

Invidia este o trăire care te distruge din interior. Ea se manifestă prin compararea  propriei persoane cu altele și etichetarea prin însușirile: ”mai bună-mai rea”. Suferi de stimă de sine scăzută dacă te irită și deprimă succesul altor oameni.

Persoanele invidioase întotdeauna emană o energie negativă. Aceste gen de oameni sunt ipocriți, bârfitori și au intenții rele în raport cu alții.

Invidia este asemeni acidului care dizolvă sentimentele care stau la baza unei relații de durată. Dacă o persoană este dominată de această emoție, ea are mereu o dispoziție rea, este apatică față de viață și are o sănătate șubredă.

Există o metodă de a te apăra în fața oamenilor invidioși. Trebuie să adopți o poziție activă. Să depui efort pentru auto-dezvoltare, depistarea priorităților existențiale și să perseverezi în realizarea scopurilor.

Cum să te aperi de energia negativă:

– Nu fi lăudăros. Nu te bucura demonstrativ de propriile reușite. Nu le povesti tuturor despre succesele tale. Timiditatea și modestia sunt un scut în fața invidiei altora.

– Nu flirta la locul de muncă. Nu încerca te arăți superioară față de ceilalți.

– Fii tacticos într-o conversație. Nu încerca să umilești pe cineva într-o discuție.

– Încearcă să îți imaginezi că zilnic construiești un perete în fața persoanelor care simți că îți dăunează liniștii interioare.

– Nu iniția relații mai apropiate cu persoanele invidioase.

– Descarcă-te și curăță-te de energia negativă printr-o baie, rugăciune sau meditație printre lumânări.

– Învață să ierți pentru a te purifica de supărare.

– Oferă iubire celor din jur. Dacă îți vei umple sufletul de dragoste vei fi rezistent față de orice persoană rău voitoare.

Tinde să înlături orice urmă de invidie din viața ta. Atunci vei putea să te axezi pe ce e mai bun pe Pământ și să exploatezi acele bunuri pentru o viață de calitate.

Sursa :