Învață să fii mai puțin accesibilă. Ai grijă în primul rând de tine!

În fiecare zi lumea din jurul nostru se schimbă. Rețelele de socializare extind cercul nostru de interacțiune, iar viața personală este tot mai expusă cu zi ce trece.

S-ar putea să fie timpul să-ți acorzi prioritate și să păstrezi corect energia. Pentru asta trebuie să încetezi să mai fii mereu accesibilă tuturor. Dacă nu vei șterge anumiți oameni din viața ta, atunci va trebui să continui să duci o povară grea pe umeri.

Viața și relațiile tale vor fi previzibile

Primul pas spre a deveni mai puțin accesibilă este să înțelegi un lucru foarte simplu: există oameni în viața ta care te storc de energie.

După ce petreci un timp oarecare cu ei, înțelegi că nu mai ai forță. Astfel de oameni apar în viața ta, o complică și apoi pleacă atunci când nu mai au vreun folos și nu mai au nimic de luat. În schimb trebuie să te înconjori cu persoane cu o energie bună, pozitivă, pentru că energiile care te înconjoară îți vor afecta foarte mult viața.

Pentru a nu mai fi disponibilă pentru toți, va trebui să ștergi din viața ta oamenii care nu te prețuiesc. Ei sunt acei oameni care pretind că iubesc, dar atunci când ai nevoie de ajutor, ei dispar. Asemenea oameni niciodată nu te vor susține.

Comportamentul lor e așa pentru că nu le este frică să te piardă. Aceasta nu este iubire. Niciodată nu te mulțumi cu mai puțin decât meriți. Va trebui să închei această relație toxică, pentru că asemenea oameni niciodată nu se schimbă și nu se țin de promisiuni.

Schimbarea atitudinii tale față de persoanele negative poate părea o sarcină grea, dar nu și imposibilă. A fi inaccesibilă în asemenea cazuri nu este o manifestare a egoismului, ci mai degrabă o necesitate.

O relație toxică te trage în jos, te împiedică să fii tu însăți

Când devii indisponibilă în fața negativității, acest lucru creează condiții favorabile pentru creșterea ta. Toți oamenii sunt buni într-o oarecare măsură, dar asta nu înseamnă că ei vor fi la fel de buni și cu tine. Trebuie să te îndepărtezi de cei care îți aspiră fericirea. Altfel nu vei putea crește, nu vei putea fi fericită.