Învață să faci aceste două lucruri și relația în care ești va dura o viață

Nu există relații și nici căsnicii perfecte. Doi oameni independenți și cu viziuni diferite încearcă să găsească o modalitate de a trăi împreună, preferabil în mod fericit. Tu și partenerul tău, ambii veți face greșeli. Cheia unei relații, dar și a unei căsnicii durabile e în aceste două momente: dragoste și iertare.

Cum vei învăța să le folosești în viața de zi cu zi, relația ta va deveni mai puternică.

Iubește-ți partenerul pentru greșelile lui. 

Dragostea însumează multe lucruri. Dar nimic nu este mai puternic, decât să poți iubi un om așa cum este el. Să-l iubești pentru momentele în care este puternic, dar și slab. Și nu este ușor.

Într-o căsnicie trebuie să-ți iubești partenerul pentru greșelile lui. Dragostea cere iertarea greșelilor din trecut. Și cel mai bun lucru pe care poți să-l faci este să-l iubești așa cum este el, cu neajunsurile pe care le are. Sigur, dacă și el te iubește la fel de mult, va încerca să fie cât mai corect și bun, pentru ca relația să meargă înainte.

Nimeni nu este ideal. Greșelile sunt la ordinea zilei, de ambele părți. Uneori greșești tu, alteori omul de alături. Conștientizând greșeala, rezolvând problemele, fără a fugi pe ușa din spate și fără a te bloca în propria îndoială, înseamnă să poți face față momentelor mai puțin favorabile. Și ele vor fi, fii sigură.

Iertarea.

Nu toate greșelile pot fi iertate. Dar marea parte din ele pot, fără a atenta la fericirea căsniciei voastre. Sunt greșeli cotidiene, greșeli care necesită doar înțelegere, explicare și acceptare. Înveți în fiecare zi cum să fii mai bun și nimic nu poate fi mai grav decât atunci când refuzi să asculți și să accepți omul drag, cu greșelile pe care le face. Iertarea elimină emoțiile negative și permite inimii să se vindece.

Pentru că iertarea vine din dragoste. Cel mai rău este să ții supărarea, invidia, ura față de partener și să le crești cu fiecare zi. Dacă nu poți să ierți micile neînțelegeri sau neajunsuri, cum poate celălalt să ierte neajunsurile tale și cum ați putea construi o relație durabilă? Nu este posibil. Oameni compatibili 100% nu există, în schimb există oameni capabili să înțeleagă necesitățile celuilalt, să le explice pe ale lui, să știe ce este mai important pentru o relație și să ierte, atunci când este cazul.

Să poți iubi omul de alături pentru greșelile lui și să poți ierta – sunt momente care îți permit să uiți trecutul și să nu păstrezi supărarea. Relația și căsnicia care se bazează pe dragoste și iertare va dura o viață!

 

Sursa :