Învaţ-o să se îndragostească de tine în fiecare zi

După o zi de muncă, am ieşit din oficiu. Am oprit un taxi, fiind prea consumat să merg şase cartiere în căutarea maşinii. Când am ajuns în faţa casei, am gasit-o îmbrăcată în ornamente şi lumini. Uitasem, că am chemat decoratorul săptămâna trecută. Cât de pustiu şi singur mă simţeam în casa aia mare.
Îmi doream să strâng pe cineva în braţe, iar atunci când intru pe uşă, s-o găsesc pe Ea, care m-ar aşteapta cu o cină delicioasă, un zâmbet, şi-ar încarna buzele într-un sărut, iar apoi ne-am pierde unul în altul pentru tot restul vieţii.
Eram dezgustat până la saturaţie, de aventuri nocturne, femei de ocazie, carieră strălucită, bani, evenimente mondene şi la tot acest pachet, ataşat un imens gol spiritual. M-am întins pe pat, delectându-mă cu un pahar de vin roşu şi citind mesaje. Nu mă puteam concentra prea mult, aşa că am închis tot şi am încercat să actualizez în memorie toate femeile cu care am fost pînă acum. O învolburare de întrebări şi amintiri mi-au înfruntat mintea.

De prima, m-am îndrăgostit până peste cap. Era poate cea mai inocentă, curată şi inteligentă fată pe care am cunoscut-o vreodată. Îmi plăcea licărirea din ochi atunci când mă privea, îmi plăcea cum îmi potolea insistenţele înclinate spre trupul ei. Adoram felul în care gătea şi avea grijă de mine, adoram felul în care se ruşina de imperfecţiunile de pe corpul ei, deşi eu nu le observam, adoram cum ne făceam planuri de viitor şi cream în gând o familie. Dar… ceva nu a mers… Nu mă puteam „lega” de o fată, avînd doar douăzeci şi doi de ani. Peste ceva timp, a început să alerge după ignoranţa mea, stătea la coadă să cerşească picături de atenţie, un pic de bărbatul din mine, o fărîmă de ceva până la urmă. Şi am spart-o. Am spart-o ca pe-o vază de cristal în cioburi, transformînd-o într-o femeie sălbatică în căutare, rănită şi neîncrezătoare. Apoi am aflat că s-a căsătorit, acum are familia pe care şi-a dorit-o cu mine şi e fericită.

De la a doua până la a douăzeci şi una, o ţin minte doar pe ultima, pentru că avea un nume neobişnuit şi un corp fenomenal. Mi-am mai turnat un pahar de vin roşu, ca să-mi induc creierul într-o stare de ameţeală mai profundă. Am început să urlu într-un mod ezoteric, şi ecoul s-a răspândit în toată casa. Îmi testam singurătatea.

Învaţ-o să se îndrăgostească de tine în fiecare zi. Nu o lăsa se se piardă în prăpastia obişnuinţei şi apoi să plece…