Întrebarea pe care trebuie să i-o pui bărbatului de lângă tine

Dacă deseori vă certaţi cu partenerul, gândiți-vă: nu supraestimaţi afecţiunea lui pentru dvs.? Sunteţi sigură că nu se gândeşte la despărţire? Probabil nici nu v-a trecut prin cap să-i puneţi întrebarea: „Dacă ne despărţim, vei putea fi fericit?”

Vi se pare că știți deja răspunsul. Cu toate acestea, nu este exclus să nu fie o auto-înşelare. Mulţi dintre noi sunt prea optimişti cu privire la intenţiile soţilor lor.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Virginia, Leora Friedberg şi Stiven Stern, au făcut un studiu în 1980, la care au luat parte peste 4.000 de cupluri. Lor le-au fost puse aceste două întrebări: „Care ar fi nivelul vostru de fericire, dacă aţi fi din nou singuri, necăsătoriţi?” şi „Cum credeţi că a răspuns la această întrebare soţul/soţia dvs.?”.

Peste 6 ani studiul a fost repetat, pentru a se vedea câte familii, participante la studiu, au rămas împreună şi câte s-au destrămat.

Peste ani, Leora Friedberg şi Stiven Stern au studiat din nou aceste date şi au atras atenţia la următoarele particularităţi curioase. Printre participanţii care au considerat că singuri le-ar fi cu mult mai bine, mulţi dintre aceștia, conform rezultatelor celui de-al doilea sondaj, într-adevăr s-au despărţit de partenerii de viaţă.

Deci în acest sens nu a fost nimic surprinzător. Curios a fost altceva: mulţi dintre cei care şi-au supraestimat devotamentul partenerilor lor, într-un final la fel au rămas singuri.

Materialele sondajului au confirmat: atât soţiile, cât şi soţii şi-au imaginat prost cum se va schimba nivelul de fericire în caz de divorţ. În previziunile lor, s-au înşelat 59% bărbaţi şi 54% femei. Partenerii lor şi-au evaluat posibilele perspective în mod exact opus.

În general, femeile aveau tendinţa de a supraestima nefericirea soţilor lor în caz de divorţ. Bărbaţii, dimpotrivă, au exagerat, crezând că soţiile lor se vor bucura în caz de despărţire.

Deci, în ce mod neînţelegerea sentimentelor dintre parteneri duce la un divorţ? Când credem că cel de lângă noi,partenerul de viaţă, oricum nu are încotro, că fără noi o va duce mai rău, suntem mai puţin dispuşi să cădem la un compromis şi să ajungem la un numitor comun, explică oamenii de știință.

Contradicţiile dintre doi soţi sunt inevitabile, spun savanţii. Trebuie doar să găsim o cale ca împreună să reuşim să căutăm o cale de salvare. Insistând că doar unul din noi are dreptate, noi doar ne subminăm relaţia.

De asta este bine ca în timpul unui conflict, să ne punem întrebarea:,,ââ „Nu cumva se gândeşte prtenerul meu la o despărţire?”

O relaţie este salvată de iubire. Doar dragostea adevărată îi motivează pe parteneri să caute ieşire din orice situaţie. Vor face orice să rămână împreună. Dacă există doar dorinţa de a menţine familia împreună de dragul copiilor, atunci desele conflicte vor duce la înrăutăţirea relaţiei, iar mai apoi la divorţ.

Căci unde dragoste nu e, nimic nu e…

Sursa :