fb

Întreaga experiență a psihologilor cu renume mondial în 21 de gânduri pline de sens

Cândva viața ei a fost un adevărat coșmar. A trecut printr-un viol la vârsta de 5 ani, la 15 ani a rămas însărcinată și a renunțat la școală, iar la 16 ani și-a abandonat copilul.

Totuși viața ei a schimbat radical teoria că gândurile îți pot vindeca trupul. Louise Hay a început să studieze această teorie și să desfășoare seminare, care mai apoi i-au schimbat propria viață. Chiar și atunci când a aflat că suferă de cancer, a găsit motive să meargă mai departe, să lupte.

Și-a schimbat în totalitate modul de viață: a început să îi ierte pe cei apropiați, să ia medicamente, a început să se alimenteze corect, să se relaxeze și să se purifice. Louise spune că anume acest mod de viață a ajutat-o să se vindece de cancer. În plus, în viața ei a apărut bunăstarea și armonia.

Am ales citate din cartea „Poți să-ți vindeci viața” scrisă de Louise Hay, care adună gândurile înțelepte ale psihologilor din întreaga lume, ce vin să-i ajute pe oameni să creadă în propriile forțe și să-și schimba viața.

1. Oamenii care ne-au făcut să suferim, erau la fel de speriați ca și noi.

2. Ne formăm credințele încă din copilărie și apoi trecem prin viață, creând situații care s-ar potrivi acestora.

3. Trecutul pleacă pentru totdeauna. Este un fapt și nu mai poate fi nimic făcut. Totuși, ne putem schimba gândurile despre trecut. Este stupid să ne pedepsim pentru faptul că cineva ne-a jignit cu mult timp în urmă.

4. Trebuie să facem o alegere: să ne eliberăm și să îi iertăm pe toți, fără excepție, mai ales pe noi înșine. Chiar dacă nu știi cum să o faci, este suficient doar să o vrei foarte mult.

5. Când o persoană se îmbolnăvește este necesar să se uite în inima sa pentru a vedea pe cine să ierte.

6. Ceea ce credem despre noi înșine, devine o realitate. Fiecare gând ne creează viitorul.

7. Acceptarea și aprobarea de sine – cheia spre schimbarea pozitivă în viața noastră.

8. A te iubi înseamnă a sărbători însăși existența personalității tale și a fi recunoscător lui Dumnezeu pentru acest dar al vieții.

10. Tot ceea ce oferi, aceea primești.

11. Pentru a-l schimba pe celălalt trebuie mai întâi să te schimbi pe tine. Trebuie să îți schimbi modul în care gândești.

12. Cu cât mai mult te conduci după o afirmație, cu atât mai repede trebuie să te dezici de aceasta. Ideile obsesive sunt periculoase.

13. Dacă în viață ceva ți se pare ușor, nu este o lecție, este un lucru pe care deja îl cunoști.

14. Corpul nostru ne vorbește tot timpul. Trebuie doarsă găsim timp pentru a-l asculta! Fiecare celulă din corpul nostru reacționează la fiecare gând și la fiecare cuvânt.

15. Autocritica – este includerea propriului ego. În acest mod ți-ai obișnuit mintea să te înjosească și să te împotrivească schimbărilor constante. Acum, pur și simplu îți este greu să nu acorzi atenție la ceea ce îți spune.

16. Alungă gândurile care te fac nefericit. Fă lucrurile care îți plac; întâlnește-te cu oamenii cu care te simți bine.

17. Pentru a deveni proprietarul tuturor lucrurilor mari, trebuie mai întâi de toate să crezi că acestea sunt posibile.

18. Toată lumea, inclusiv eu , port responsabilitatea pentru toate evenimentele bune și rele din viața mea.

19. Iubirea vine atunci când nu ne așteptăm deloc. Căutarea permanentă a dragostei nu va duce la selectarea partenerului potrivit, ci va genera doar depresie și nenorocire. Dragostea nu există în exterior, ci se află întotdeauna în interiorul nostru. Iubește și vei fi iubit.

20. Cel mai bun lucru pe care îl putem da copiilor noștri – să îi învățăm să iubească.

21. Vinovăția – un sentiment inutil. Niciodată nu va ajuta nimănui și nu va schimba nici o situație. Deci eliberează-te din închisoare.

22. Fiecare dintre noi trece prin pierdere, trădare, umilire. Un semn de maturitate spirituală și înțelepciune este abilitatea de a uita lucrurile neplăcute și de a ierta pe cei ce le-au făcut. Ceea ce se face este în trecut. Uitând neplăcutul, rupem lanțurile care ne țin în trecut. Atâta timp cât nu ne vom învăța să iertăm, trecutul nu ne va lăsa și nu vom fi niciodată sănătoși, fericiți, prosperi.

Source :

ggtnews.com