Într-o zi vei înțelege că au rămas incredibil de puțini oameni pe care ești cu adevărat fericită să-i vezi. Abia atunci vei începe să prețuiești fiecare om și fiecare minut petrecut alături de el

Nu emoțiile te schimbă, dar oamenii care te înconjoară. Unii te vor coborâ cu picioarele pe pământ și îți vor arăta lumea așa cum este ea. Alții te vor obliga să nu fii tu. Unii te vor împinge pe la spate, motivându-te. Alții te vor îmbrânci în mocirlă cu prima ocazie. Mulți te vor uita. Și doar foarte puțini îți vor oferi motive de fericire. Vor rămâne alături, cu încredere și susținere. Pe ei însă îi vei ignora cel mai mult, până nu vei înțelege adevărata valoare a unei îmbrățișări calde, a unui sărut sincer, a unui suflet curat.

Nu sunt mulți oameni care să te facă fericit, crede-mă. Mulți îți vor zâmbi în față și te vor bârfi pe la spate. Sunt atât de puțini cei care te-ar înțelege dintr-un cuvânt. Sunt puțini cei care te-ar face să fii împăcată cu tine. Iar noi încă mai îndrăznim să ne jucăm cu sentimentele lor, să alegem, să ne batem joc? La ce bun regretele, dacă într-o zi vei dori un suflet drag și îți vei aduce aminte cât de crudă ai fost cu cineva în trecut.

Dacă nu știi să prețuiești oamenii adevărați din viața ta, atunci învață să-i prețuiești. Învață chiar să lași de la tine, pentru că ei deja au făcut-o de atâtea ori de dragul tău. Învață să nu-i uiți atunci când îți merge bine. Învață să le bați la ușă când și lor le este greu. Învață să prețuiești o plimbare și un cuvânt potrivit. Învață să păstrezi aproape un om drag. Nu risipi șansa de a te regăsi lângă sufletul cuiva. Învață să mulțumești. Învață să iubești.

Într-o zi vei înțelege că au rămas incredibil de puțini oameni pe care ești cu adevărat fericită să-i vezi. Abia atunci vei începe să prețuiești fiecare om și fiecare minut petrecut alături de el.