Într-o zi mă vei suna și vei auzi: „Abonatul este fericit, nu-l mai deranjați”

Nu voi cerși iubirea ta. Nu voi alerga disperată după tine. Nu te voi suna dimineața și seara, să văd ce faci, cum ești. Nu văd rostul unor gesturi care oricum nu vor fi apreciate. Nu vreau să mă umilesc de dragul câtorva secunde cu tine.

Puțin îmi pasă că ești cu altcineva. Știi care este motivul? Pentru că în această lume există și alți bărbați, maturi emoțional și capabili să iubească corect o femeie. Există suflete bune, care ar putea veni lângă sufletul meu, să ofere lumină.

Ei nu vor să fie cu mine doar când au chef. Ei mă vor alături pentru toată viața. Tu ai înțeles diferit iubirea, i-ai atribuit sentimente egoiste, ai crezut că e vorba despre suferință. Dar ce om provoacă suferință unui om drag?

M-ai mințit în repetate rânduri și eu la fel de des te-am crezut. Încă speram că este posibilă o relație sănătozasă, fără traume, fără drame, fără lacrimi inutile. Dar tu nu aveai intenția să schimbi ceva în acest proces.

Te simțeai bine, fiind iubit, adorat. Erai zeul meu, eu nu trebuia decât să urmez cu strictețe instrucțiunile tale. Dar la un moment dat am obosit. Mi-am învățat lecțiile. Recunosc, am avut nevoie de mai mult timp.

Pentru că îmi păsa, pentru că inima mea lupta mai departe pentru tine. Însă nu mai avea rost. Am oferit a doua șansă, dar am refuzat să ofer pe a treia. Mi-am acceptat demnitatea, mi-am dat seama că te reprezintă doar vorbele goale.

Departe de tine, m-am regăsit

Am învățat să trăiesc din nou liber, fără să fiu presată, forțată să fac ceea ce nu mă reprezintă, să ofer șanse inutile. Am ales să fiu lângă un om care mă poate iubi cu adevărat, căruia să-i ofer toată energia și puterea mea.

Tu vei umbla prin lume, vei trăi aventura, vei simți pasiunea. Dar, în cele din urmă, îți vei aduce aminte de noi. Vei ști că nu te-a iubit nimeni mai mult, nici nu te-a acceptat în totalitate. Le era greu acelor femei să accepte un asemenea egoist.

Într-o zi, mă vei suna și vei auzi: „Abonatul este fericit, nu-l mai deranjați!” Va fi cea sinceră declarație din partea mea, ultima de altfel. Nu îți voi răspunde la mesaje, nu te voi suna înapoi, așa cum sperai să se întâmple.

Nu mai am de gând să accept iubiri superificiale, dependențe bolnăvicioase, oameni toxici. Deja nu e despre mine. Puțin îmi pasă că regreți, nu ai cum să acoperi toată durerea pe care mi-ai provocat-o. Nu îți doresc rău, dar soarta știe ce face.

Dragi femei, nu rămâneți lângă omul care vă trădează, vă umilește. Nu sperați că mâine totul se va schimba brusc, nu se va întâmpla asta. Nu cedați totul, de dragul unei iluzii. Omul potriviți nu va îndrăzni să se folosească de voi.

Alegeți o iubire sinceră, asumată, reciprocă. Alegeți omul care să vă accepte și să vă respecte felul de a fi. Trăiți cu demnitate fiecare zi, trăiți cu iubire.

Mary