Într-o zi el va regreta mult că a pierdut femeia care l-a înțeles, l-a susținut, l-a iubit cu adevărat

Va lăsa în urmă orice gând egoist, orice pretenții și interpretări exagerate, va renunța la orice scenarii favorabile, la aventuri străine, la tentații de moment. În inima lui va exista o convingere atât de puternică: ea este singura care l-ai iubit cu adevărat.

Sentimentele ei au fost sincere și profunde, intențiile au rămas mereu corecte. I-a îmbrățișat sufletul și i-a vrut binele, indiferent de orice. L-a susținut în momente complicate, l-a acceptat așa cum este el, l-a admirat pentru curaj și gesturi.

Într-o zi va regreta că a renunțat la acest Univers construit de ambii, fiind sigur că va descoperi alte lumi și va trăi alte povești, ignorând implorările ei. Era prea indiferent, prea rătăcit pe un drum al orgoliului și al lașității.

Nimic nu va mai conta, nimic nu va avea aceeași greutate ca intensitatea discuțiilor avute îndoi, ca acele momente de sinceritate, ca dovezile de încredere. Nu-i va mai fi frică să recunoască cât de mult regretă un comportament toxic.

Va ști că acele așteptări exagerate au fost reflecția propriilor complexe și neajunsuri. Va ști că toate criticile și jignirile nu au fost validate niciodată. Ea a rămas cu același suflet bun, dorind aceleași lucruri frumoase pentru ei.

A pierdut femeia care l-a înțeles cel mai bine, fără a încerca să-l schimbe, să-l influențeze cumva, să-l cucerească în mod superficial. Alături de ea și-a permis să fie sensibil, să vorbească despre lucruri importante.

Avea încredere totală, dar nu a fost suficient

Într-o zi își va da seama că nu poate merge prin viață cu acest gol în suflet, cu durerea imensă că a pierdut ce conta mai mult. A pierdul iubirea profundă a unei femei speciale, a pierdut șansa de a construi o poveste de-o viață.

Timpul, toate experiențele trăite, toți oamenii pe care i-a întâlnit i-au confirmat același adevăr: doar ea va avea acel loc special în inima lui, pentru totdeauna. Ea l-a provocat să fie un bărbat mai bun, mai asumat și conectat emoțional.

Ea l-a ajutat să depășească momentele dificile din viață, să nu renunțe atât de ușor la visuri, să aibă mai multă încredere, să aibă curajul să-și trăiască pasiunile, dorințele. Ea l-a convins să vadă lucrurile altfel, să descopere viața și oamenii altfel.

În acea zi importantă, realitatea va fi alta. Își va da seama cât de multe lucruri ar fi fost altfel, dacă atunci ar fi acționat, ar fi demonstrat, ar fi îmbrățișat povestea ei, ar fi găsit răspunsuri potrivite, și-ar fi asumat totul.

Va fi recunoscător pentru iubire și devotament, pentru fiecare zi petrecută împreună, pentru fiecare experiență. Va accepta un prezent trist, acolo unde nu mai este loc pentru acel „împreună”, dar va spera că viitorul îi va oferi o șansă.

Într-o zi va ști cât de mult a fost iubit și dorit, înțeles și acceptat. Îi va fi dor de ea și de lumea lor, de toate acele detalii mici care în trecut nu contau. Își va învăța lecțiile, va fi pregătit să demonstreze, să ajute, să iubească, să fie prezent.

© De Vorbă cu Tine