Într-o zi am venit la muncă cu un buchet de flori. Mi le cumpărasem singură

Într-o zi am venit la muncă cu un buchet de flori. Colegul mi-a zâmbit, întrebându-mă de unde le am. I-am răspuns că mi le-am cumpărat. A zâmbit sarcastic zicându-mi: „cum să nu, tu ți le-ai cumpărat.”

Da, îmi fac cadouri. Îmi cumpăr flori, jucării, parfumuri, ciocolate. Am învățat să mă fac fericită, să mă bucur singură de ceea ce-mi doresc sau îmi place. Am învățat că trebuie să-i dăruiesc sufletului ceea ce vrea. Am învățat să nu mai uit de mine. Și așa am ajuns să fiu mult mai fericită. Starea mea de bine nu depinde de cineva. Împlinirea mea nu se leagă de împlinirea altuia. Și nu trebuie să dau nimănui raport despre ceea ce am făcut sau ce mi-am cumpărat. Sunt mult mai fericită așa.

Tu, femeie frumoasă, bucură-te de viață. Te rog, nu fi tristă, daruiește-ți un buchet de flori, o seară la teatru, o cină în oraș, o călătorie frumoasă. Nu-l aștepta pe El să apară în viața ta și să-ți ofere toate astea. Nu încerca să mimezi o viață frumoasă, trăind cu sufletul rănit. Nu e bine așa. Profită de fiecare mărunțiș al vieții, de fiecare picătură de lumină. Mulțumește pentru ceea ce ai, iar dacă vrei ceva, mergi și cumpără, ia, cere. Creează motive de fericire, o lume a ta.

Cu drag, Mary!