Într-o relație sunt două variante: fie te prețuiește, fie te folosește. Principalul să înțelegi asta din prima

Nu toate relațiile au la bază dragostea și nu în toate relațiile găsești reciprocitate. Unii sunt împreună din interes, alții din obligație. La unii e dragoste la prima vedere, la alții iubirea vine în timp. Și totuși, toate relațiile se împart în fericite și nefericite iar toți cei implicați în relație în: iubitori sau profitori. Cei care iubesc treabă nu vor avea cu emoțiile false și nu vor fi niciodată oameni de bani gata. Cei care profită vor trăi diferit și se vor implica diferit.

Te implici și ai o relație fericită. Nu te implici – tot o ai, doar că fie ești un indiferent, fie îți dorești ceva anume de la relație. Atunci riști să trăiești o viață fără să cunoști ce înseamnă cu adevărat dragostea, sau începi să minți, doar pentru a păstra un om alături. De ambele cazuri e un gest prostesc. Doar că așa sunt mare parte din relațiile sau căsătoriile existente. Cineva oferă mai mult, cineva profită mai mult, cineva se implică mai puțin. Starea asta duce la certuri, neîmpliniri și, în cele din urmă, despărțiri. Sau o viață întreagă trăită aiurea. Cred că nimănui nu îi trebuie asta și nici ție.

Nu există cale de mijloc în relații. Sau argumente pentru emoții de unică folosință. Dacă omul de alături te iubește și vrea să împartă cu tine o lume și-o viață, ce rost are să cauți pe alcineva? Să vrei mai mult sau mai frumos. Și dacă omul drag se folosește de sentimentele și devotamentul tău, e obligatoriu să pleci de lângă el cât mai repede. În caz contrar riști să transformi asta în deprindere, să nu faci diferența dintre dragoste și pofte. Mulți își dau seama că sunt folosiți după ani de relație și e cel mai greu lucru de suportat. Așa că fie iubește și păstrezi, fie rănește și lași. Pentru că nu există cale de mijloc în relații.

Într-o relație sunt două variante: fie te prețuiește, fie te folosește. Principalul să înțelegi asta din prima.