Într-o relație este mai potrivit un sfârșit nefericit decât o nefericire continuă. Cum să pui capăt unor relații eșuate!

Înainte să te gândești la o relație nouă, este important să pui capăt tuturor legăturilor reale sau virtuale care ocupă aiurea un loc în sufletul tău.

Poți să scapi de legăturile virtuale, iluzorii făcând un simplu gest – pur și simplu să scrii:

„Știi, am decis să construiesc o relație serioasă, pentru mine este importantă familia. Îți mulțumesc pentru tot, acum închei relația cu tine. Vreau să eliberez spațiu pentru relații de lungă durată”. 

Să te clarifici în relația cu foștii bărbați te ajută tactica celor două scaune: te așezi pe unul din ele, în față este celălalt scaun și atunci te adresezi către omul imaginar așezat pe scaun. Trebuie să-i vorbești anume cu scopul de eliberate, de închidere totală a subiectului respectiv.

Așa reușești să-ți eliberezi inima de durere, de ură, de frici, de orice supărare. Atunci vei descoperi că au mai rămas ceva emoții față de acel om. Atunci trebuie să le accepți și să le eliberezi. Uneori vei reuși imediat, alteori după mai mult timp.

Ia-ți o pauză.

Dacă simți o atracție fizică, emoțională sau de orice fel și știi că în esență nu ai nevoie de asta, ia-ți o pauză. Asumă-ți responsabilitatea să te abții de la aceste legături. Scopul e să te pregătești de ceea ce urmează, să acumulezi energie, să te aduni pentru omul din viitor.

Îți va fi greu la început, apoi te vei relaxa și-ți vei spune: „Doamne, cât de bine mă simt că am luat această decizie, acum sunt calmă, plină de energie și bunătate”.

Cum să nu te mai doară din cauza relațiilor din trecut? 

Poți să scrii o scrisoare plină de tristețe, poți să faci ceva ce nu ai mai făcut până acum. Este important să nu fii supărată pe oamenii din trecut, chiar dacă uneori te-au făcut să suferi. Este important să înțelegi că fiecare te-a învățat câte ceva. Toți oamenii și toate emoțiile au creat omul de acum care ești.

Lăsând în liniște, vei curăța spațiul unde își va face loc viitoare mare iubire și viitorul om adevărat.

Sursa :