fb

Într-o lume plină de turiști, fii un adevărat explorator

Călătoriile nu mai sunt ce obișnuiau să fie. Este mai ușor ca niciodată să călătorești și toată lumea o face. Lumea e din ce în ce mai mică.

Zborurile sunt mai ieftine și mai accesibile. Avem milioane de aplicații, ghiduri de călătorii în aproape fiecare limbă și chiar și dispozitive pentru urechi care traduc instantaneu limbile străine. Avem aproape tot de ce avem nevoie pentru a ne porni la drum.

Este ușor să ai toate aceste lucruri la îndemână. Dar ce este ușor, nu este distractiv. Ușor este să stai într-un campus pentru turiști. Ușor este să călătorești împreună cu alți turiști.

Și dacă acesta e modul în care călătorești, atunci ai de pierdut o mulțime de lucruri. Sigur, ai putea admira obiectivele turistice, mânca ceva gustos și vedea locuri incredibile.

Unii turiști își petrec toată viața în pribegie, în timp ce majoritatea dintre noi petrec doar o săptămână sau două, aici sau acolo. Iată cinci lucruri pe care le poți face pentru a experimenta lumea, nu doar vedea ce se află la suprafață.

1. Fii atent

Cunoaște câte ceva despre țara pe care vrei să o vizitezi sau, cel puțin, fii deschis și politicos. Nu te supăra când comunicarea se întrerupe. Atenția nu constă doar în respectarea legilor unei țări și creditele sociale. Uneori, este nevoie doar de bun simț. Sunt lucruri simple. De exemplu, scoate-ți rucsacul înainte de a intra în tren. Unii oameni pleacă la muncă și nu trebuie să-i dobori de fiecare dată când verifici dacă ai ajuns la stația ta.

2. Prezintă-te bine

Acest lucru spune multe despre tine. Nu există un cod vestimentar strict pentru a călători. Nu ai nevoie de pantofi de drumeții pentru străzile din mijlocul Bangkok-ului și nici de o ținută sofisticată pentru a petrece o zi în Milano. Sigur, uneori, va trebui să îți alegi o ținută conform împrejurimilor, dar în general, de ce nu ai umbla cu hainele tale obișnuite? Cere sfaturi de la localnici. Da, s-ar putea să îți fie cald, dar dacă ei pot rezista și tu poți la fel.

3. Ieși din mulțime

Alege drumul mai puțin călătorit. Confortul pe care-l simți când vezi pe cineva familiar când te afli în străinătate, poate fi un lucru bun sau rău. Uneori, în călătorii trebuie să te simți incomod. Vei vedea ceva nemaipomenit dacă te vei afla în compania acelorași oameni și vei face aceleași acțiuni pe tot parcursul vacanței? De ce să nu îți faci propriul tur?

Folosește tehnologia pe care o ai la dizpoziție, întâlnește-te cu localnicii. Dacă nu ești o persoană foarte socială, explorează împrejurimile. Desigur, fii atent la siguranța ta, dar șansele sunt că vei avea o poveste mult mai bună de spus după aventura ta.

4. Adu o mică bucată din casa ta

„Uneori, a călători nu înseamnă doar a vedea atracțiile turistice, dar de a face ceea ce fac localnicii.” Nu trebuie să te afli într-o continuă aventură. Uneori, trebuie să trăiești viața acelei regiuni.

Transformă orașul într-un loc al tău. Rătăcește pe străzi, citește un ziar local, oprește-te pentru a bea o cafea și trage cu urechea la masa vecină. Aleargă în parc, ia autobuzul sau trenul spre casă. Vei observa cum acest oraș se transformă în casa ta. Vei fi surprins cât de confortabil poate deveni după ce îl tratezi ca propria ta casă.

5. Nu uita să călătorești cu adevărat

Nimănui nu-I place un călător snob. O parte care te face un călător bun este să știi că nu e nimic în neregulă cu a fi un turist. Poate că te-ai aventurat într-o țară despre care nu știi nimic sau poate te bucuri câteva zile de plajă.

În timp ce ar trebui să te abați de la mulțime cât mai mult posibil, nu îți pune în pericol propriile călătorii. Turnul Eiffel ar putea atrage o mulțime de oameni, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să-l vezi. Ar fi o crimă să îl ratezi.

„Uneori este vorba despre modul în care călătorești în acele locuri.” Taberele de turiști nu sunt rele. De multe ori sunt momentă amuzante. Dar, dacă petreci nenumărate zile și nopți acolo, pune-ți întrebarea:” Cât de multe văd?”

Dacă duci dorul unei altfel de experiențe, încearcă să te rupi de la itinerarul prestabilit. Cu siguranță vei avea mult mai multe de văzut.

via: elitedaily.com