„Înţelege odată faptul că dragostea şi reuşitele măreţe implică uneori şi riscuri măreţe”

Toți dorim vacanțe exotice, o casă frumosă, un om iubitor, copii, carieră. Doar că nu toți reușesc să obțină ceea ce vor cu adevărat. Nu toți pot să-și aducă visurile și dorințele la realitate. Unii acționează, își pun în practică ideile. Alții așteaptă o minune, așteaptă pe cineva care să le dea totul gratis, iar ei să se răsfețe. Vor să aibă succese în viață, dar nu oferă nimic. Iar din cauza asta sunt mulți invidoși și răutăcioși.

Fericirea fiecărui om a costat mult. După un zâmbet, se ascund multe lacrimi. Cei care au tot ce își doresc au muncit, au depus suflet în ceea ce au făcut. Au crezut în puterile lor. Nu s-au lăsat bătuți. Nu au dormit nopți, au plecat la somn de foarte multe ori flămânzi, cu condiția că o să-și vadă visul împlinit. Oamenii de succes nu au cedat, nu s-au plâns, dar au căutat soluții care i-au ajutat să se dezvolte, să iasă la suprafață, să înfrunte societatea meschină. Și-au inventat propriile reguli, nu au mers în același rând cu lumea și au știut să-și apere părerile, ideile.

Dragostea care pare perfectă a cedat mult și a riscat la fel. Acolo unde există multă iubire s-a suferit. Pentru că nu există iubire fără compromisuri și încercări. Cei care se iubesc, au știut să se aventureze în această nebunie, nu avut limite, nu le-a fost frică de sentimente. Au fost alături de cel drag la bine și la greu. Nu s-au speriat de momentul când omul drag s-a îmbolnăvit grav sau dorea schimbări. Au avut așteptări pe care nu le-au lăsat undeva pe o etajeră a sufletului să se prăfuiască, dar le-au îndeplinit. Datorită lor au ceea ce au.

Împlinirea sufletească și victoriile au învins primejdeii, au ținut piept furtunilor și au escaladat muntele vieții cu dârzenie.

„Înţelege faptul că dragostea şi reuşitele măreţe implică uneori şi riscuri măreţe.” – Dalai Lama