Instrumentul fenomen, cu care putem controla realitatea

În acest articol vom discuta despre un fenomen complex și necunoscut până la capăt și anume despre imaginile mentale. Ele sunt instrumentul cu care noi putem coordona realitate, chiar pe noi înșine.

Imaginile mentale reprezintă limba cunoscută și vorbită doar de subconștientul uman.

Toate principiile, convingerile, dorințele și emoțiile noastre sunt depozitate în subconștientul nostru sub formă de imagini.

Imaginea vizuală se naște în subconștient. La început ea este neclară și dispersată. Apoi, treptat, ea prinde formă și dimensiune.

După asta, imaginea este transmisă în conștient. Aici ea este apreciată critic. Unele imagini stârnesc reflexe contradictorii. Uneori, conștientul nostru încearcă să suprime voluntar cadrele care îl perturbează.

Dar nici atunci ele nu dispar. În acest caz ele rămân a fi proiectate de subconștient sub formă de visuri sau halucinații.

Abilitatea de a manevra aceste imagini este legată de partea artistică a creierului. Acest lucru poate fi efectuat prin intermediul imaginației.

O mare parte de imagini proiectate de creier nu își motivează prin nimic existența. Adesea, ele joacă un rol neutru, sau chiar negativ.

Eliminarea acestora este un proces complex și dificil care necesită multă concentrare. Doar odată cu practica putem să facem acest lucru oricând avem nevoie fără a depune mult efort.

Detașarea de imaginile negative, crează spațiu pentru noi emoții pozitive. Acestea la rândul lor proiectează viziuni încărcate cu energie benefică.

Doar atunci când îți vei analiza propriile gânduri, când le vei putea plasa în diferite categorii și le diferenția, vei putea prelua controlul asupra lor.

Sursa :