Înjurăturile și necesiteatea lor! Iată cum acestea influențează viața femeilor, a bărbaților, dar și a copiilor

Subiectul înjurăturilor este unul foarte controversat. Din acest motiv oamenii s-au împărţit în două categorii: cei care consideră ca ele sunt un element absolut necesar în exprimarea gândurilor şi cei care le văd drept un lucru urât şi necuviincios.

Folosirea unor cuvinte „tari” e o modalitate de a ne descărca emoţional, care, utilizată cu moderaţie, ne poate face să ne simţim mai puternici şi să suportăm mai bine o situaţie momentană stresantă. Ele au un efect calmant asupra omului în situaţiile de stres.

Înjuratul are beneficii psihologice, acest lucru este demonstrat de numeroase cercetări în domeniu:

1. Te face mai puternic

El îţi serveşte ca un anumit mecanism de adaptare.

2. Reduce durerea

Un studiu a demostrat că oamenii care au înjurat au reușit să ţină mâinele în apă cu gheaţă mai mult decât cei care nu au zis nimic.

3. Leagă prietenii

“Înjurăturile sociale” sunt modalitate de a conecta oamenii. Ele creează o atmosferă mai lejeră în comunicare.

Dar utilizate in mod greşit ele aduc o mulţime de efecte negative.

Atunci când bărbaţii fac abuz de ele, de regulă, persoana pare mult mai agresivă decât este în realitate. Tinerii care de la o vârstă fragedă utilizează sistematic cuvintele necenzurate în vocabularul lor posedă cunoştinţe limitate şi se exprim greu în situaţiile forte.

Femeile care folosesc înjurături fără motiv sunt afectate chiar și fizic de acest lucru. Cuvintele negative le afectează zona abdominală și nu doar. Un alt fenomen este că aceste femei devin tot mai masculine la nivel energetic.

În ce priveşte copiii, situaţia este și mai dificilă. Ei sunt cei care imediat imită comportamentul pe care îl observă în mediu.

Aura lor energetică este influenţată semnificativ de cuvintele urâte. Până şi sănătatea lor este sub semnul pericolului.

Deci, există părţi negative şi părţi pozitive în ce priveşte subiectul în cauză. Dar un lucru este cert: cuvintele tabu sunt tabu pentru un motiv – pot fi deranjante sau chiar stânjenitoare pentru ceilalți. Să înjuri este de asemenea extrem de nepotrivit în multe situaţii, mai ales într-o ambianţă mai oficială sau alături de copiii, oameni în vârstă şi străini. Modul şi cantitatea în care folosim cuvintele necenzurate ne pot defini personalitatea în ochii altora.

Sursa :