fb

Îndrăznește să fii un Ciudat. Este lucru care te va face o ediție limitată unică – Lady Gaga

„Râdeți de mine, pentru că sunt diferită. Eu râd de voi, pentru că sunteți cu toții la fel.” – Lady Gaga

Trăim într-o lume în care ni se spune că trebuie să ieșim în evidență pentru a avea succes, dar, pe de altă parte, exprimarea individualismului poate fi considerată negativă; cu cât mai mult te pierzi în mulțime, cu atât mai sigură va fi viața ta.

Dacă îți exprimi stilul individual, opiniile, gândurile sau credințele, imediat ți se spune că ești ciudat, că vrei să fii în centrul atenției sau că ești excentric. Încercarea de a fi tu însuți poate fi un joc de judecată și mulți oameni nu îndrăznesc să facă acest pas de teama că vor fi judecați sau respinși pentru ceea ce sunt ei cu adevărat, iar acest lucru aduce, într-un final, doar nefericire.

Indiferent că îți place sau nu muzica ei, Lady Gaga a fost un deschizător de drumuri și un model al individualității, creativității și ciudățeniei. Oare îi pasă? Cine știe? Nu suntem în capul ei să-i știm gândurile, dar un lucru este cert – nu are frică să-și răspândească ciudățenia și susține necesitatea de a demonstra că aceasta este doar frumusețea prin care strălucim.

„Nu te supăra când oamenii te resping. Lucrurile frumoase sunt întotdeauna respinse de oamenii care nu și le permit.” – Lady Gaga

Fiind, în mod natural, un copil creativ, Lady Gaga, nu se rușina să fie diferită la școală și să primească negativitate din partea celorlalți. Intimidarea a fost o parte a vieții ei și a fost principalul lucru care i-a oferit îndrăzneala de a avea propriul ei simț al stilului.

Pentru cei care sunt intimidați, acest lucru este ceva ce le poate afecta credințele și gândurile pe care la au de ani de zile. Gaga, a transformat fenomenul într-o provocare pentru a atinge succesul și pentru a-și urma visele, pasiunile.

Intimidarea te urmărește toată viața și, într-adevăr, nu te lasă niciodată. Și știu că folosești cuvinte ca „superstar” și „cea mai căutată pe Google” și „miliarde de vizualizări pe Youtube”. Dar eu nu am fost niciodată câștigătoare. Am fost mereu cea care a pierdut. Și acest lucru încă e cu mine. Dacă vreau să scap de acest lucru? Nu. Doar vreau să fac muzică.

Ea demonstrează că „bullying-ul” poate construi sau distruge pe cineva –alegerea de a merge împotriva tuturor comentariilor dureroase și negativității poate fi dificilă, dar poate fi, de-asemenea, combustibilul de care ai nevoie pentru a merge înainte, pentru a deveni cea mai bună și ciudată versiune a ta.

Respingerea nu înseamnă Eșec. Fii tu însuți pentru a reuși

Fiind un pianist clasic instruit, Lady Gaga, și-a urmat talentele creative pentru a sparge industria muzicală, dar nu i-a fost ușor. La 19 ani, a semnat un contract cu Def Jam records. În ciuda dragostei de a fi diferită, s-a cumințit pentru a încerca să se potrivească cu idealurile companiei de înregistrări. După câteva luni, a fost concediată.

Se părea că nu câștiga succes cu imaginea ei normală. De aici a învățat o lecție: compromiterea adevăratului sine nu te va duce niciodată unde îți dorești să fii. Crezi că ar fi avut succes fără costumele și coafurile bizare? Probabil că da. Crezi că ar fi fost cu adevărat fericită? Probabil că nu.

„Nu le permite oamenilor să-ți umbrească strălucirea din motiv că sunt orbiți. Spune-le să-și pună niște ochelari, pentru noi că am fost născuți astfel.” – Lady Gaga

Acceptă-ți individualitatea pentru a avea succes

Acceptând ciudățenia și întorcându-se pe drumul ei, Lady Gaga, a fost observată și a primit un job ca și compozitor pentru Interscope Records. Din acel moment, succesul ei a devenit din ce în ce mai mare. Luând decizia de a adopta iar stilul ei unic și recuperându-se după feedback-ul negativ, a fost capabilă să creeze muzica, într-un mod în care, probabil, doar a visat.

Acceptă-ți ciudățenia în scopul de a te iubi pentru ceea ce ești

Dacă Lady Gaga ne-ar învăța ceva, ar fi importanța de a ne accepta cine suntem cu adevărat. Oricare ar fi călătoria ta în această viață, nu poți profita la maxim de fiecare lucru pozitiv, fără a fi capabil să te iubești.

Pentru a trăi o viață cu adevărat fericită și reușită, trebuie să te iubești cu adevărat, să-i ignori pe cei care te judecă și te critică și să fii mulțumit de persoana ta. Fericirea nu poate fi găsită în exteriorul tău, ea poate veni doar din interior și totul începe cu acceptarea și îmbrățișarea calităților tale unice.

Revoluționarea conceptului de ce este „normal”

Luptele sale cu „neîncadrarea” și primirea negativității venită în mod constant de la cei din jurul, au transformat-o pe Lady Gaga într-un adevărat avocat pentru cei care sunt marginalizați și făcuți să se simtă anormali, pentru că nu se încadrează în idealurile societății. Empatia ei puternică pentru cei care sunt persecutați doar pentru încercarea de a fi ei înșiși, nu este arătată doar prin stilul și personalitatea sa unică, ci și prin cântecele ei.

Fie că o iubești sau nu, Gaga reprezintă speranța și inspirația pentru mulți dintre fanii ei și demonstrează că fiecare este unic și ciudat în felul său. Fii tu însuți – fii adevăratul ciudat care ești, pentru că în realitate nu există nici un concept de „normalitate”.

Source :

lifehack.org