fb

Îndrăgostirea este despre sex. Relaţiile de cuplu sunt despre iubire şi dăruire

Ce este îndrăgostirea? Un sentiment pe care îl simțim fiecare. Odată ce simțim acei fluturii în stomac, odată ce ne atrage un om dorim să-i trăim prezența, mult mai mult decât ar fi ținutul de mână, un sărut pe frunte sau un zâmbet stingher. În mintea noastră aleargă dorințe cărora dorim să le dăm viață împreună cu omul de lângă noi. Ne îndrăgostim, dar vrem ca iubirea pe care o avem să o manifestăm în pat. Atât. Acolo să ne lăsăm duși de valul nebuniei. Acolo dorim să fim perverși. Avem o nevoie pe care o dorim satisfăcută.

Însă relațiile de cuplu sunt despre iubire și dăruire. Simplu spus, un cuplu nu face doar sex. Într-o relație este nevoie de dăruire și înțelegere. Trebuie să faci ca omul de lângă tine să-și depășească limitele, fricile și temerile, să-l ajuți să fie fericit și să creadă în visurile sale. Într-o relație ai nevoie de timp, de răbdare și de foarte multe ori trebuie să cedezi, să fii îngăduitor. O relație nu trebuie  confundată cu o plăcere de-o noapte. Ea necesită sinceritate și iubire adevărată.

Îndrăgostirea o compar cu egoismul, deoarece urmărește un scop care este urmărit doar de un om. E mai mult un instinct primar, o exteriorizare a unor emoții ascunse și nu poate fi cerșită sau impusă. Ea se simte și niciodată programat. Presupunem că te-ai îndrăgostit de un om, îl dorești cu toată suflarea ta, dar el nu are aceleași sentimente față de tine. Atunci în interiorul tău va apărea ura, dorința de răzbunare. Acesta este egoismul, nu poți iubi fără ca să fii iubit, dorești să fii răsplătit pentru ceea ce simți. Dar, nu uita că nimeni nu te obligă să-l iubești, nimeni nu te obligă să-i dăruiești sufletul și absolut nimeni nu e obligat să te iubească.

Relațiile de cuplu sunt despre iubire necondiționată. Acolo nu există egoism și nimeni nu obligă pe nimeni cu nimic. Relațiile de cuplu sunt despre reciprocitate și fidelitate. Fiind într-o astfel de relație trebuie să-ți asumi orice lucru, cât de dur ar fi el. Trebuie să-l ții pe cel de alături de mână, orice s-ar întâmpla. Să ții cont de așteptările și nemulțumirilelui și el de ale tale. Într-o relație de cuplu nu există „ Vreau” dar  „ Vrem”. Orice alegere, părere trebuie discutată, analizată cu omul cu care împarți patul, dorințele, proiectele și sufletul.

Îndrăgostirea este despre sex. Relaţii de cuplu sunt despre iubire şi dăruire- Pera Novacovici