Îndrăgostește-te de o femeie deșteaptă

Ea este o femeie frumoasă. I-au spus asta bărbații din fostele relații și bărbatul de alături. I-au spus și admiratori neștiuți de bărbatul de alături. Și cuceritori de fuste. I-au spus atât de mulți și i-au demonstrat puțini. Suficienți ca ea să aleagă. Și suficient ca să-ți dai seama că pe lângă frumoasă ea este și o femeie deșteaptă, de care vrei să te îndrăgostești ca un naiv și să o păstrezi ca un bărbat.

Îndrăgostește-te de o femeie deșteaptă. Ieși cu ea la un suc și las-o să te cucerească cu replici și argumente, cu felul în care îți pune verbul lângă subiect. Uită pe câteva momente de sânii care-ți joacă în față. Joacă-te cu mintea ei, suprinde-o inteligent, pentru că altfel ar lua-o drept un flirt de prost gust. Îndrăgostește-te de felul în care îți provoacă conștiința și vocabularul. Că nu te lasă pasiv nici pe o clipă. Că lângă ea vrei să fii și tu de acolo, bărbatul corect și inteligent. Că începi să vrei să o conduci acasă, să îi deschizi ușa la mașină, să purtați conversații lungi și cu sens despre orice. Pentru că ea te atrage și altfel decât erotic și tot ea te surprinde mai mult decât fizic.

Îndrăgostește-te pentru mai mult de o noapte. Uită de femeile care nu știu ce vor, dar știu că vor ceva și tu ca bărbat neapărat trebuie să le oferi asta. Ce? Cum? Păstrează inima pentru o femeie suficient de  înțeleaptă ca să aprecieze ce are alături și să te motiveze pe tine să o păstrezi. Îndrăgostește-te de lumea ei, de visurile și scopurile pe care le are. Crede-mă, sunt suficient de bune cât să vrei să faci parte din ele pentru toată viața. Găsește la o femeie farmecul unui cuvânt pus bine la locul lui și transformă-l în demonstrație de iubire. Admiră o femeie care știe ce vrea, înainte să îi spui că vrea prea mult. Ea cu siguranță știe ce vrea și de la o eventuală relație cu tine. Poate un sărut, poate o familie? Lasă-te atras de o femeie care a lăsat pe mulți înaintea ta decât de una care i-a răbdat pe fiecare la rând. Pentru că ea e deșteaptă. Dacă și tu vei fi deștept, va fi a ta. Îndrăgostește-te de o femeie care nu nu-și alintă vocea și nu-și țuguie buzele ca să te impresioneze. Care gândește și apoi spune și niciodată nu o face invers. Îndrăgostește-te de ea alături de tine. Până la urmă, nu e perfectă femeia pe care o controlezi, dar cea cu care ești în echilibru. Dacă vrei lumea și lumea din spatele ei, îndrăgăstește-te și întâlnește-te cu o femeie care citește. Sau și mai bine, cu una care scrie.

Îndrăgostește-te de o femeie deșteaptă. Pentru că femei proaste nu există.