fb

Indiferent cum e finalul, să nu regreți niciodată ceva ce ai făcut din tot sufletul

Trăind pentru final și de dragul finalului, pierzi partea cea mai frumoasă a vieții. Îți construiești o lume în care scopurile sunt mai importante decât omul cu care le împarți, iar fericirea de a primi aprecieri din partea celorlalți este mai mare ca fericirea din sufletul tău. Așa mulți și-au pierdut visurile pe drum și odată cu ele s-au rătăcit și cei cu care ai fi vrut să trăiești o viață.

Să nu regreți niciodată nimic, în afară de propria trădare și lipsa de iubire. Să nu regreți că ai iubit și nu a fost reciproc. Să nu regreți că ai investit într-o relație și ea s-a încheiat. Să nu regreți că ai oferit cuiva inima și nu ți-a mai întors-o înapoi. Să nu regreți un sărut oferit unui necunoscut, un sex bun pe bancheta din spate a unei mașini, o călătorie neobișnuită sau un „Da” spus cu încredere. Dacă ceea ce ai făcut a fost din suflet și în acel moment nimic nu-ți spunea să te oprești, să nu regreți. Ai grijă doar să nu rănești, să nu pierzi încrederea unui om drag și să nu te pierzi pe tine în tot acest timp.

Finalul e partea mai puțin interesantă a lucrurilor. Nu vei trăi cu asta și nu-ți vei aminti la bătrânețe câte ai săvârșit, dar cum. Cum a fost acel sărut, cum a fost acea călătorie, cum a fost acel „Da.” Ne consumăm fericirea din mărunțișuri, care până la urmă contează cel mai mult. Trăind pentru final și de dragul finalului, pierzi partea cea mai frumoasă a vieții. Iar cel mai interesant în viață este să nu regreți.

Și ține minte asta: dacă nu riști, nu iubești, nu ierți și nu primești plăcerea unei clipe acum, peste ani de zile vei muri cu gândul că nici pe o clipă nu ți-ai trăit viața.

Indiferent cum e finalul, să nu regreți niciodată ceva ce ai făcut din tot sufletul. – citat cu autor anonim