fb

Încetează să te mai plângi că e prea complicat și scump. Începe să călătorești!

Mulți dintre oamenii care ne înconjoară au impresia că să călătorești în altă țară este o aventură la fel de periculoasă ca și zborul pe altă planetă. Adevărul este că această idee este total greșită.

Sunt sigur că toți cei care citesc acest articol abia așteaptă să călătorească. Putem vorbi la nesfârșit despre modalități și direcții, pentru că cineva preferă confortul și luxul, altcineva preferă aventurile și natura, însă să ajungă în țări îndepărtate să vezi cele mai interesante locuri ale planetei își dorește fiecare.

Din păcate însă, de cele mai multe ori, aceste dorințe nu rămân decât niște dorințe. Îți vom oferi câteva sfaturi care îți vor transforma dorințele în călătorii de vis.

Decide ce îți dorești cu adevărat

De câte ori am citit articole cu titlul de genul „25 cele mai frumoase plaje ale lumii” sau „Cele mai exotice locuri de pe planetă”, am privit fotografii colorate și ne doream să ajungem pe acele plaje. Însă adevărul este că asemenea fotografii nu fac decât să trezească tristețea în interiorul nostru.

Trebuie să te așezi la masă, să te gândești bine și să îți conturezi bine dorințele. Ce fel de călătorie te atrage mai mult? Ce ai vrea să vezi, să descoperi, să trăiești chiar acum? Ce destinație ai alege dacă asta ar fi ultima din viața ta?

Alege o singură direcție, care te interesează cel mai mult, și începe să faci pași concreți pentru a ajunge acolo. Este mult mai efectiv decât să suferi privind acele fotografii despre „călătoriile undeva cândva”.

Documentează-te

Călătoria, în special cea într-o țară necunoscută – este o misiune fără dreptul de a greși. S-ar putea să nu mai ai ocazia să ajungi încă odată în acea locație, așa că nu ai dreptul să greșești.

Ai fost în cel oraș și nu ai vizitat cel mai vestit muzeu? Ai venit pe o insulă, iar din cauza ploilor nu ai văzut decât băltoacele? Ai trecut pe lângă un monument grozav și tu habar nu aveai de existența acestuia?

Pentru a nu regreta banii și timpul pierdut, trebuie să studiezi bine toate aspectele traseului turistic. Locurile atractive, muzeele, sărbătorile naționale și festivalurile, reducerile de sezon, bucătăria națională, multe și multe altele.

Încearcă să eviți sezoanele aglomerate

Specificul destinațiilor turistice foarte vestite constă în diversitatea sezoanelor. Într-o perioadă, peste tot sunt cozi interminabile, nu ai unde să te cazezi și costurile sunt prea mari.

Vii aici peste două luni și vezi cu totul alt tablou: personal politicos, cozi invizibile și prețuri reduse. Trebuie să savurezi aceste momente, pentru a-ți economisi banii și nervii. În special dacă ești un amator al monumentelor istorice și ale muzeelor, care sunt extrem de aglomerate în sezoanele despre care am menționat la început.

Caută locul unde să te cazezi atunci când ajungi

Dacă vrei să obții încă o reducere chiar dacă utilizezi serviciile site-ului booking.com sau un analog al acestuia, ai putea pur și simplu să renunți la ele. Pentru că ajuns la destinație, vei găsit mult mai ușor și mai ieftin o casă în care să te cazezi sau să primești servicii suplimentare la aceeași sumă. Da, perspectiva de a rămâne în stradă te poate speria, însă asemenea eșecuri se întâmplă foarte rar.

Alege zborurile low-cost

Se cunoaște foarte bine că cheltuielile pentru transport taie o bună parte din bugetul destinat călătoriei. Însă dacă apelezi la companii de zbor low-cost, care au prețuri atractive, mai ales în perioada reducerilor, îți va fi greu să le refuzi ofertele. Așa că accesează site-urile acestor companii, abonează-te la noutăți și așteaptă-ți biletul norocos.

Utilizează Couchsurfing

Pentru aventurieri, cei care călătoresc singuri sau într-un grup mic, Couchsurfing va fi o soluție excelentă.Acesta este un serviciu de ospitalitate internațional gratuit bazat pe Internet. Serviciul a fost fondat în iulie 2008 și are mai mult de 600.000 de membri în 231 de țări.

Ia-ți cât mai puține lucruri

În cazul turiștilor începători, pregătirea bagajelor seamănă mai mult cu mutarea dintr-un apartament în altul. Însă, dacă iei cât mai puține lucruri cu tine, cu atât va fi mai bine. Un ghiozdan cu cele mai necesare lucruri te va ajuta să rămâi permanent mobil și îți va oferi mai multă libertate.

Utilizează cardurile bancare

Cardurile bancare – sunt o invenție excepțională care ușurează viața fiecărui turist. În loc să îți faci griji pentru a găsi un schimb valutar, pur și simplu iei cu tine acea bucățică de plastic și în orice colț al lumii faci rost de suma necesară de bani.

Mergi pe jos cât mai mult

Dorința de a reuși nu trebuie să te determine să apelezi la tren, autobuz sau un alt fel de transport. Încearcă întotdeauna, peste tot, să mergi cât mai mult pe jos. Așa vei avea șansa directă să faci cunoștință cu culorile locului, să vezi locații necunoscute și să guști bucate noi. Mai mult decât atât, mersul pe jos este foarte bun pentru sănătate și este gratuit.

Petrece cât mai mult timp în locuri cât mai puține

Nu este nimic mai groaznic decât un turist care a călătorit cu viteză pentru a bifa toate locurile de pe hartă. Acest turist parcă a fost peste tot, însă nimic nu a văzut.

Și mai trist este în cazul grupurilor turistice în care li se oferă câte două ore pentru a vizita un muzeu uriaș sau jumătate de zi pentru a descoperi un oraș întreg. Nu te grăbi, ești în vacanță. Mai bine să vizitezi cu plăcere un singur loc, decât să alergi grăbit prin alte zeci.

Nu te transforma într-un astronaut

Foarte multe persoane sunt de părere că călătoria într-o altă țară este un eveniment atât de periculos precum călătoria pe o altă planetă. Ei cred că asta este atât de greu, de scump și de obositor, încât necesită multă pregătire și mulți bani.

TOTAL GREȘIT! Astăzi, datorită dezvoltării civilizației, totul este rapid, simplu și în siguranță. Nu ai nevoi de ani de pregătire, milioane și un costum de astronaut. Trebuie doar să alegi direcția și să faci primul pas.

Source :

dozadesucces