Încetează să mai tolerezi oamenii care se folosesc de inima ta bună

Oamenii toxici au existat dintotdeauna. Ei vor găsi propriile lor metode prin care să se strecoare în viața ta, să te folosească pentru propriile lor scopuri și să-ți provoace sentimente de îndoială.

Oamenii negativi vin cu energie negativă și fac tot posibilul să-ți schimbe viața după bunul lor plac. Ei pot fi întâlniți oriunde în această lume: la locul de muncă, în vecinătatea ta sau chiar și printre prietenii tăi sau rude.

Ai putea să crezi că ei nu sunt deloc oameni răi și nu-ți vor decât binele, totuși oamenii toxici sunt adevărați vampiri energetici care te vor epuiza de emoții pozitive și de bucuriile care îți umplu sufletul, dar și de capacitatea de a decide de una singură și de a fi responsabilă pentru aceste decizii.

Deși niciodată nu ți-ai dorit să-i întâlnești în mod special, iată că ți s-a întâmplat să-i cunoști și să-i lași să facă parte din viața ta, fără să-ți dai seama că au reușit foarte bine să te manipuleze. Te-ai lăsat prinsă în capcana lor.

Ți-ai dat seama că ai probleme în a le face față și a-i scoate din viața ta atât de repede precum au intrat, dar asta nu înseamnă că este imposibil. Este foarte important să știi că există diferite modalități prin care să încetezi să mai tolerezi oamenii toxici care se folosesc de inima ta bună:

O metodă foarte eficientă este ca mai întâi să-i eviți

Nu trebuie să percepi drept o provocare apariția lor în apropierea ta. Evită-i de la bun început și nu le acorda atenție sau importanță. Fiecare clipă în care crezi că argumentul lor este importante de face sensibilă în fața lor.

Evită ca relația dintre tine și oamenii toxici să se dezvolte și să se transforme într-o legătură imposibil de rupt. Stabilirea limitelor clare și corecte îi vor ține la distanță pe oamenii care tot încearcă prin diferite metode să pună stăpânire asupra ta.

Nu le permite niciodată să te folosească, să obțină avantaje proprii. Nu te mai învinovăți că ai permis oamenilor toxici să te cunoască și să intre în viața ta. Cu siguranță nu a fost o acțiune mult gândită sau intenționată.

Nu răspunde acuzațiilor acestora pentru faptul că ei nu mai fac parte din viața ta. Nu trebuie să te justifici absolut în fața nimănui pentru deciziile tale. Mai ales dacă în adâncul sufletului știi că trebuia să faci acest lucru de ceva timp.

Obține imunitate în fața oamenilor toxici

O poți face prin refuzul tău de a-i asculta și de a-i lăsa să capete iar putere asupra ta. Pur și simplu evită orice formă de comunicare cu ei. Sau, dacă această discuție are loc, fă tot posibilul să deții controlul emoțional asupra reacțiilor tale.

Deține control total asupra propriilor tale gânduri, acțiuni, planuri și nu permite nimănui să te influențeze în vreun fel.
Oamenii toxici sunt foarte buni manipulatori și profitori. Ei nu îți vor permite o singură clipă să te relaxezi.

Dacă vei învăța să ai propriile tale reguli, să stabilești priorități clare în viața ta și să faci tot posibilul să te conduci după ele, vei scăpa foarte repede de ei. Fă ordine în gândurile tale, în planurile tale, în viața ta.

Ocupă-te de lucruri care să-ți aducă bucurie și să te ajute să devii mai puternică, mai curajoasă, mai îndrăzneață. Poate că toate aceste acțiuni îți vor lua mai mult timp și efort, dar efortul cu siguranță va merita.

© De Vorbă cu Tine