Încetează să mai pui flori în grădina unui om care nici nu are de gând să le toarne apă

Încetează să te minți și să spui că încă te mai iubește. Să uiți de tine și să trăiești viața altui om care nu mai vrea să audă de numele tău. Încetează să-ți plângi de milă. Vrei să suferi, suferă. Vrei să petreci, petrece. Dar nu-ți asuma toate greșelile din relație. Fiecare a avut partea lui de vină. Să suferi pentru ambii e inutil. Să suferi pentru tine e nesănătos. Încetează să trăiești cu trecutul.

Privește în jur cât de mulți oameni au trăit aceeași poveste și au mers mai departe. Nu, la tine nu a fost mai diferit sau mai special. El a fost același indiferent și tu ai fost aceeași fetiță naivă, care a crezut într-un viitor împărțit la doi. Acum nu face decât să-ți înveți lecția și nu să încerci să-l întorci. Cum să întorci o dezamăgire?

Da, amintirile dor. Locul unde te-a sărutat de atâtea ori doare și el. E ca un tatuaj pe suflet, care e atât de greu să-l îndepărtezi. Dar e posibil. Și e obligatoriu să faci asta. Pentru că doar așa poți să începi să crezi în dragoste din nou. Doar așa poți să crezi în tine. Trăind un trecut, investind timp, lacrimi și emoții în acel trecut uiți cine ești și ce vrei acum. Îndiferent ce vârstă ai: fie că ești o puștoaică sau o femeie trecută de 30, încetează să te minți pe tine și să fii umbra cuiva. Trăiește-ți viața.

Încetează să îi urmărești viața și să suferi la fiecare moment fericit trăit de el. Încetează să te prefaci în fața tuturor că ești fericită și de cum ești singură să nu știi ce-i cu tine. Ești o femeie frumoasă. Ești o femeie care încă va cunoaște adevărata dragoste. Ești o femeie care va face fericit un om de încredere. Încetează să pierzi timp pentru nimic. Trăiește din nou, iubește din nou.

Încetează să pui flori în grădina unui om care nici nu are de gând să le toarne apă. – citat cu autor anonim.