Încetează să mai adaugi lucruri în viața ta, este timpul să-ți eliberezi sufletul

Trăim într-o societate în care ni se spune mereu să obținem mai mult. Ai putea face acest lucru în mod inconștient, pentru că ai fost întotdeauna obișnuit să trăiești în acest fel.

Cumperi mai multe lucruri de care trebuie să ai grijă și să le repari. Îți faci mai mulți prieteni, dar asta nu înseamnă că petreci timpul cu oameni de calitate, care te încurajează. Consumi o cantitate imensă de informație, dar majoritatea nu are de-a face cu viața și obiectivele tale și doar îți adaugă mai mult stres și griji. Adaugi mai multe sarcini pe lista ta, dar cel mai des o faci doar ca sa te ții ocupat și nu reușești să rezolvi cele mai importante lucruri.

O astfel de viață este complexă. Iar această complexitate ne face să gândim prea mult, nu ne lasă să adormim repede, ne face neliniștiți, pentru că suntem într-o grabă continuă și încercăm să respectăm termenul limită.

Este timpul să nu mai faci asta.

Mai puțin este mai bine. Este lucrul de care ai nevoie cel mai mult și puterea de a elimina chestiile  inutile, care îți vor permite să găsești mai mult sens în zilele tale și mai multă fericire în sufletul tău.

Iată câteva schimbări mici pe care le poți aplica stilului tău de viață și care te vor ajuta să te eliberezi:

  1. Analizează modul în care îți petreci timpul și elimină activitățile neproductive.

Ține evidența modului în care îți petreci timpul pe parcursul câtorva zile. Scrie tot ce faci. Apoi, examinează și vezi ce nu îți aduce nici un rezultat, nu te face fericit sau nu te ajută să te perfecționezi în nici un fel.

Vei fi uimit cât de multe lucruri neproductive faci zilnic, fără să îți dai seama. De aceea, va trebui să urmărești și să revizuiești tot săptămânal, pentru a te asigura că nu ești prins în această capcană din nou.

În scurt timp, vei avea mai puține evenimente în calendar, mai puține sarcinii și mai mult timp pentru lucrurile importante.

  1. Scapă de lucrurile pe care nu le folosești.

Acum, să trecem la lucrurile pe care le ai. Fii sincer cu tine și spune ceea nu ai folosit în ultimele 6 luni. Nu contează cât de valoros crezi că este, doar ocupă loc.

În cazul în care nu preiei controlul asupra acestor lucruri, vei sfârși trăind ca un prizonier al trecutului tău, fiind nostalgic de fiecare dată când vei privi aceste obiecte și nu vei avea șansa de a scăpa de trecut. Deci, fii nemilos. Scapă de ceea ce nu folosești, vinde-le și aruncă resturile.

Vei trăi mai bine fără această povară. Viitorul tău îți va mulțumi dacă vei face asta, în plus este un mare pas în călătoria ta spirituală. Vei avea parte de mai multă liniște sufletească, te vei simți mai liber și mai pregătit pentru a-ți urma scopurilor tale.

  1. Păstrează negativitatea departe.

Este timpul să îți golești mintea. Gândurile negative nu au nici un loc acolo, mai ales în cazul în care dorești să te schimbi și să îți schimbi și viața.

Începe de la puțin. Observă negativitatea din mintea și sufletul tău, recunoaște-o și încearcă să vezi ce cauzează. Ai putea deveni negativ după comunicarea cu cineva sau după ce faci un anumit lucru. Apoi, încearcă să elimini acest lucru și să treci peste acest obicei.

Când simți că un gând negativ îți apare în minte, alungă-l și înlocuiește-l cu unul pozitiv.

  1. Păstrează lucrurile organizate.

Găsește un loc pentru orice lucru din casa sau biroul tău și păstrează-le acolo. După ce îl folosești, încearcă mereu să îl pui la loc.

Acest simplu obicei este fundamentul aptitudinilor personale de organizare. Va salva o grămadă de timp și griji. Nu vei uita unde sunt lucrurile și vei găsi o cameră organizată de fiecare dată când vei intra pe ușă.

  1. Încetează să mai spui „Da” la tot.

Timpul nostru este limitat. Avem doar 24 de ore într-o zi. Și dacă vrei să lucrezi asupra lucrurilor în care ai încredere, dar și să ai timp să te odihnești, să te distrezi și să fii cu cei dragi, vei avea nevoie să îți setezi prioritățile. Încetează să mai accepți orice propunere, nu începe noi proiecte în fiecare săptămână, nu stabili mai multe obiective în același timp și evită să lucrezi la mai multe lucruri odată.

Toate aceste acțiuni îți vor îmbunătăți performanțele și te vor ajuta să reușești  în viață, pentru că vei lucra doar asupra lucrurilor care contează cu adevărat. Vei fi, de-asemenea,A mai fericit și vei preveni epuizarea. Adăugarea lucrurilor nu este niciodată răspunsul. Pentru a te întoarce pe calea ta în viață, pentru a vedea clar unde mergi, pentru a te distra și a fi calm din nou, trebuie să elimini tot ceea ce nu este esențial.

Păstrează doar ce este important pentru tine. Nu este timp pentru restul.

Ce altceva poți elimina astăzi pentru a îți elibera sufletul?

Articol original pe: lifehack.org