Încetează să lupți, să iubești și să speri, de dragul unui om căruia nu-i pasă

Indiferența nu construiește relații durabile.

Majoritatea oamenilor tind să lupte pentru prieteni sau parteneri care nu se implică în relație. Acești oameni tind să facă sacrificii de dragul lor, crezând că doar astfel fi apreciați la justa valoare. Această abordare este greșită. Orice relație interumană, fie de prietenie sau de dragoste, e o legătură pozitivă. O prietenie sau o relație de dragoste sănătoasă nu trezesc frustrări și anxietate.

Relațiile sănătoase îți oferă libertate în a gândi și a acționa.

În viața fecăruia dintre noi există trei tipuri de oameni:

– Pesimiștii. Acest tip de oameni mereu te vor descuraja. Când tu vei face un pas în urmă, doar ca să-ți faci avânt, ei îți vor tăia aripile și-ți vor spune că nu are sens să privești dincolo de orizont. Acolo e același cer și nu are rost să tinzi spre ceva mai mult.

– Criticii. Acești oameni te vor critica mereu. Vor spune că nu faci bine un anumit lucru, că nu te vei descurca să conduci un anumit proiect. Nu te vor încuraja niciodată. În schimb, atunci când vei reuși și vei avea succese, vor susține că ei au crezut în tine și au știut că tu vei face față greutăților și că vei atinge succesul.

– Invidioșii. Oamenii aceștia niciodată nu-ți vor ierta succesul. Atunci când vei dori să înveți lucruri noi, să faci schimbări în viața ta, ei îți vor spune că nu are rost să slăbești, pentru că și așa arăți bine, nu are rost să cheltui bani pentru un anumit curs, deoarece deja ești un om deștept. Mereu le va fi frică să fii mai bun decât ei.

Fugi de acești oameni.

Urcă-te în mașină, mergi pe verde și urmează-ți visurile. Nu ai nevoie de oameni care te coboară. Nu e în favoarea ta să stai lângă persoane care nu-ți oferă nimic. Nu te susțin și-ți transmit energie negativă. Pe lângă grija și iubirea pe care le oferi, nu uita de tine. Iubește-te. Iar primul pas spre succe este: alege-ți cu grijă oamenii din viața ta. Oamenii te doboară, dar tot ei te pot ridica când ești îngenuncheat.

Cu drag, Mary!