Încetează să iubești oamenii, pe care crezi că ești datoare să-i salvezi

Noi, oamenii, suntem suma experienților și a alegerilor pe care le-am trăit pe parcursul vieții.

Totodată, ducem cu noi amintiri, dezamăgiri, frici și temeri. Unii dintre noi pot fi detașați. Pot accepta cu o maturitate de invidiat schimbările din a lor viață. Lasă trecutul în spate, fără ca să caute cine este vinovatul. Pur și simplu își urmează drumul lor. Alții stau agățați de momente consumate. Cară după ei fricile și nemulțumirile din al lor trecut.

Vei greși amarnic atunci când vei avea mari așteptări de la un om care abia își face loc în a ta inimă.

Amintește-ți de simplu fapt că nu toți oamenii pot ieși din niște încercări neșifonați. Sunt persoane puternice din punct de vedere mental. Își controlează emoțiile, lasă inima pe locul doi și apelează la rațiune. Sunt și oameni pentru care totul este doar emoție. Pentru ei viața nu mai are sens, din secunda în care au fost părăsiți de omul iubit. Devin anxioși și pesimiști.

De obicei, suferinzii se agață de orice ca să nu simtă golul din al lor interior.

Primul pas pe care îl fac este: să cunoască oameni care ar putea fi capabili să-i vindece. Dacă ai în a ta viață astfel de oameni, priveșete-te în oglindă și întreabă-te cine ești. Un om care are ceva de dăruit sau salvatoarea cuiva? Trebuie să înețelegi că oamenii care sunt bolnavi sufletește, au nevoie de un teraupeut, nicidecum de tine.

Din momentul în care oamenii de lângă tine nu fac parte din aceeași poveste cu tine, nu are rostul să continui acel drum.

Nu încerca să faci ceea ce e peste puterile tale și nu te învinovăți, fiindcă nu le poți schimba viața într-un mod mai frumos. Schimbarea nu vine de la cei din jur, ci de la propria persoană. Nu ești datoare să salvezi pe cineva. Lasă-i să-ți lase amintiri, lecții, experiențe, dar nu te agăța de ceea ce crezi tu că ar fi iubire. Înțelege că pentru dragoste trebuie să fiți doi, nu doar unul.

Cu drag, Mary!