Încetează să faci aceste lucruri dacă te iubești cu adevărat!

Ce înseamnă să te iubești pe tine? Înseamnă să fii cointeresat de propria dezvoltare. Vorbesc anume de o dezvoltare emoțională, spirituală și intelectuală, nu de menținerea unui confort pentru propriul eu. Pentru că confortul favorizează degradarea. Confortul, deși e plăcut,îți diminuă voința.

De aceea, dacă te iubești cu adevărat, urmează aceste sfaturi:

Începe să îți rezolvi de unul singur problemele

Scrie pe foaie problemele pe care le ai la moment și de cât timp ele există. Gândește-te că altul în locul tău de mult timp deja le-ar fi rezolvat. De ce preferi să ascunzi capul în nisip? Întreabă-te acest lucru singur pe tine.

Încetează să îți plângi de milă

Fă lucrurile care te vor face fericit, chiar dacă ele nu par atât de ușoare și evident utile.

Fă un duș rece. Aleargă dimineață. Alege acțiunile care te vor scoate din zona de confort. Numai în acest mod vei începe să evoluezi și să te iubești cu adevărat.

Învață să iubești fericirea

Nu poți să îi iubești pe alții, dacă nu te iubești pe tine. Le vei putea oferi mult mai mult rudelor și prietenilor, dacă vei fi o persoană fericită și împlinită. Dacă te vei sacrifica de dragul altora, niciodată nu vei fi în stare să îți folosești întregul potențial.

Începe să îți observi victoriile

Mai întâi scrie despre toate succesele tale. Permite-ți să te simți cu adevărat mândru cu ce ai obținut. Repetă acest exercițiu zilnic și peste un an te vei simți un învingător absolut.

Nu mai trăi în iluzii

Meditează mai des asupra lumii și fii conștient de ceea ce se întâmplă în jurul tău. Nu îți permite să trăiești viața pe automatism. Pune-ți mai multe întrebări și realizează ce înseamnă viața în realitate.

Nu mai tinde să controlezi ceea ce nu depinde de tine

Ești înconjurat de informație. Dar marea parte nu se referă exclusiv la tine. Nu poți influența în nici un mod acest fapt. Identifică lucrurile pe care poți să le modifici. Celelalte lasă-le în voia destinului.

Nu mai fi atât de pesimist

În natură totul este dual. Chiar dacă ai o problemă, cu siguranță în ea este și o parte bună. Însăși lecția pe care ți-o oferă un eșec este mai utilă decât crezi. De aceea, oriunde și oricând, există și o parte pozitivă în orice problemă.

Uită de imperfecțiunile tale

Trebuie să înțelegi că imperfecțiunile sunt determinate și la nivel genetic. Unii oameni pur și simplu sunt mai buni decât tine și nu poți schimba acest lucru. Tu trebuie să te concentrezi pe punctele tale forte și să le dezvolți.

Încetează să faci ceea ce nu îți place

Dacă nu îți place job-ul, schimbă-l. Nu îți place să alergi, cumpără-ți role sau mergi la înot. Dacă o să faci ceea ce nu îți place, în scurt timp o să începi să te urăști.

Nu fă ceea ce nu te dezvoltă ca personalitate

Scrie pe foaie toate acțiunile pe care le practici sau obișnuințele tale și elimină din listă lucrurile care nu te stimulează emoțional și intelectual. Apoi adaugă în listă câteva lucruri care cu siguranță te vor ajuta să devii mai bun.

Sursa :